Cautare
, Contributor

Social media |
|

YouTube va introduce taxa pe conţinut

youtube.jpg
Google va lansa un serviciu de abonamente pentru unele dintre canalele speciale ale YouTube pentru a finanţa o gamă mai largă de conţinut şi adăugarea unei a doua surse de venituri liderului de pe piaţa de video digital.

Măsura la care se lucrează de mai multe luni ar putea fi anunţată chiar în această săptămână şi ar putea cuprinde circa 50 de canale YouTube, scrie Financial Times.

Utilizatorii se vor putea abona la fiecare canal pentru cel putin 1,99 dolari pe lună.

Serviciul de abonare va permite operatorilor de canale să realizeze conţinut precum show-uri TV şi filme.

Publicitatea pe YouTube şi alte platforme video acrescut mult în ultima perioada dar reprezintă înca doar o mică parte din bugetele televiziunilor. Publicitatea canalelor de video digital va creşte de la 2,93 miliarde de dolari la 4,14 miliarde de dolari în 2013, potrivit estimărilor eMarketer, dar va reprezenta numai 2,4% din investiţiile totale în publicitate. YouTube va atrage cea mai mare parte din aceste venituri.

Veniturile platformei vor urca de la 1,3 miliarde de dolari anul trecut la 2 miliarde de dolari în acest an şi ar putea să ajungă până la 15 miliarde de dolari în următorii ani, la concurenţă cu CBS sau Viacom, susţine Brian Wieser de la Pivotal Research.

Printre partenerii YouTube se numără Howcast, World Wrestling Entertainment, The Onion and Machinima. Nu se ştie sigur care dintre aceştia s-au alăturat noului serviciu.

 

Google a lansat YouTube.ro

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii