Cautare
, Contributor

Social media |
|

YouTube.ro a fost lansat

youtube.jpg
YouTube.ro, versiunea în limba română a platformei YouTube, a fost lansat joi, de către echipa Google România. Varianta autohtonă va afișa cele mai vizionate și mai populare videoclipuri locale și va constitui o platformă pentru creatorii românii de conținut, difuzori, agenții de publicitate și branduri.

 ,,Numeroși membri ai comunității globale YouTube vizionează deja conţinut românesc. Lansarea versiunii locale a YouTube va deschide noi oportunități pentru creatorii talentați din țară, aceștia vor putea fi descoperiți mai ușor, atât în România cât și de oriunde în lume. Astfel, utilizatorii vor avea acces mai ușor la conținut de calitate <fabricat în România>”, spune Dan Bulucea, country manager Google România.

Compozitorii români – reprezentați de Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România – Asociația pentru Drepturi de Autor (UCMR-ADA) – și YouTube au anunțat încheierea unui acord de licențiere care va permite artiștilor să obțină venituri din vizualizarea clipurilor lor pe YouTube.

,,Acordul cu YouTube este o veste foarte bună, întrucât generează noi oportunități pentru membrii noștri", spune Ana Achim, director general UCMR-ADA.

"De acum încolo, ei vor putea fi remunerați pentru difuzarea repertoriului lor pe YouTube, ceea ce reprezintă un pas important pentru comunitatea noastră și, în sens mai larg, pentru Internet", explică Ana Achim

De asemenea, Roton, Cat Music, Hahaha Production, MediaPro Music și TVR au decis să publice pe YouTube conținut propriu, devenind primii parteneri YouTube în România. În acest fel, pun bazele unei prezențe solide pe YouTube, ceea ce le va permite să-și distribuie ușor conținutul și să-și extindă publicul.

Lansarea YouTube România dă posibilitatea companiilor și agențiilor locale de publicitate să se adreseze publicului țintă prin intermediul unor modele inovatoare de reclame video, inclusiv True View – un format non-intruziv care permite utilizatorului să închidă anunțurile publicitare pe care nu dorește să le vizioneze.

Cu ajutorul YouTube, orice persoană care are o conexiune la internet și o cameră video poate distribui conținut video original accesibil în întreaga lume. Platforma reprezintă o arhivă globală de imagini și sunete – cea mai cuprinzătoare colecție de acest fel. YouTube a depășit recent pragul de un miliard de utilizatori pe lună, iar în fiecare minut sunt încărcate pe YouTube 72 de ore de înregistrări video.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii