Cautare
, Contributor

Social media |
|

YouTube interzice știrile false despre noul coronavirus

Platforma va elimina video-urile care conţin dezinformări legate de vaccinurile pentru Covid-19.  
 aboneaza-te
youtube

 

YouTube a anunţat miercuri, 14 octombrie, faptul că va extinde regulile referitoare la teoriile false şi conspiraţiile legate de pandemie, transmite Reuters.

Platforma va interzice orice fel de conţinut privind vaccinurile pentru Covid-19 care contrazic consensul autorităţilor locale din domeniul sănătăţii sau al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), scrie news.ro. Youtube elimină conţinut care contestă existenţa sau transmiterea Covid-19, promovează metode de tratament nedovedite medical, care descurajează oamenii că solicite ajutor medical sau care contestă în mod explicit recomandările autorităţilor din domeniul sănătăţii privind auto-izolarea sau distanţarea socială.

Un purtător de cuvânt al YouTube a spus că discuţiile generale legate de ”îngrijorări cu caracter general” referitoare la vaccin vor rămâne pe platformă.

Încă de la începutul lunii februarie, platforma a eliminat peste 200.000 de videoclipuri legate de informaţii periculoase sau înşelătoare referitoare la Covid-19.

Andy Pattison, manager de soluţii digitale la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a declarat pentru Reuters că reprezentanţi ai OMS se întâlnesc săptămânal cu echipa de politici de la YouTube pentru a discuta tendinţele de conţinut şi videoclipurile potenţial problematice. Pattison a declarat că OMS a fost încurajată de anunţul YouTube privind măsurile împotriva dezinformărilor legate de vaccinul împotriva coronavirusului.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii