Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Tech |
|

YouTube a eliminat un milion de videoclipuri pentru dezinformare în privința COVID-19

YouTube a eliminat un milion de videoclipuri de pe platformă, de la debutul pandemiei, pentru dezinformare  în privința COVID-19.  
Youtube

Conținutul pe care Youtube a decis să îl șteargă trimitea utilizatorii spre remedii false împotriva coronavirusului, conform managerului de produs al companiei, Neal Mohan. El susține că videoclipurile eliminate sunt un „conținut dăunător”, un procent mic din toate materialele YouTube: „Conținutul rău este doar un procent mic din miliardele de videoclipuri de pe YouTube, aproximativ 16 – 18% din totalul vizionărilor se dovedesc a fi conținut care încalcă politicile noastre”.

Platforma video cu peste 1 miliard de utilizatori, deținută de Google, elimină aproape 10 milioane de videoclipuri pe trimestru. Majoritatea videoclipurilor eliminate, legate de pandemiei, au fost vizionate de mai puțin de 10 ori.

YouTube accelerează procesul de eliminare a videoclipurilor care creează dezinformare și încearcă să ofere utilizatorilor date din surse autorizate, precum Organizația Mondială a Sănătății (OMS), a anunțat compania, într-o postare pe blogul său.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii