Seara a fost deschisă cu povești de succes ale unor profesioniști care au avut curajul să treacă dincolo de rutină, să își depășească limitele și să creeze branduri, să dezvolte la rândul lor oameni și să stabilească direcții de business. S-a vorbit despre inovație, mentorat, despre pasiuni, eșecuri, dar mai ales despre cum să devii un lider.
Florin Iordăckioiu, Management Development Consultant Orange România, susține că un punct slab este un lucru către care nu ai înclinație, nu neapărat un lucru la care nu te pricepi, pentru că poți învăța orice. Tot ceea ce trebuie să facem, spune el, este în virtutea punctelor forte pe care le avem, fără să ne gândim la cele slabe. „Hai să ne uităm la lucrurile care ne plac! Toate deciziile pe care le luăm sunt succese, odată ce le recuperăm”, explică el.
Mădălina Săvulescu și trupa de improvizație Marțienii ne-au arătat că viața este improvizată și că trebuie să ne adaptăm în fiecare zi. „Magia improvizației se poate aplica în viața de zi cu zi”, susține ea. În opinia sa, improvizația este arta posibilităților împlinite, pentru că poți dezvolta o stabilitate mentală pentru a lua deciziile potrivite, încercându-le, mintal, pe toate. „Permite-ți să greșești, pentru că, de cele mai multe ori, asta ne oprește, ne este frică să greșim, de judecata celorlalți. În improvizație aflăm că nimic nu este greșit”, mai spune ea. „Acultă pentru a înțelege, fă-i pe ceilalți să arate bine, relaxează-te și distrează-te”, așa sună cuvintele de încheiere ale Mădălinei Săvulescu în cadrul evenimentului Successful Me.
Elvis Aposotol, cofondator Mavenhut spune că trebuie să ne urmăm pasiunile. „Mai ales dacă aveți una din care se pot scoate și bani. Nu renunțați, indiferent de ce zic prietenii și familia!”, subliniază el. Conform spuselor sale, nimeni nu ne garantează nimic, doar apar oportunitățile – fie le luăm sau nu. „Atunci când promisiunile nu se adeveresc, trebuie să știi cum anume să te ridici de jos”, explică antreprenorul.
Laurențiu Ștefan, barista trainer și cofondator Barista&Bartender School by Kaffa, explică cum mașina nu funcționează la fel de bine cu motorină, având nevoie de benzină, astfel, nici oamenii nu pot funcționa cu o cafea proastă. „O cafea bună trebuie să fie proaspăt prăjită, să nu aibă mai mult de o lună”, susține el, punctând că atunci când materia primă este corectă, produsul final este reușit. „E simplu, nu mănânci mâncare la conservă. De ce să iei un produs procesat din afară, când poți să-l procesezi și tu?”
Alin Comșa, cofondator SelfTrust Academy, este de părere că din educația școlară provine lipsa de încredere. „Pentru că la șocală toată lumea trage de noi să fim locul 1, să luăm cele mai bune note, să fim cei mai buni, e un paradox că e afectată încrederea în sine, din contră, ar trebui să o cultive, însă se întâmplă invers”, explică antreprenorul. În opinia sa, în tot ceea ce întreprindem este nevoie să înțelegem că baza va hrăni fructele, rădăcina va da esența. „Dacă nu te organizezi să pui acolo, la rădăcină, bunătate, fructele vor fi, fie ca ale tuturor, fie mai rău, nu se vor schimba, iar noi vrem să schimbăm fructele, să avem alte rezultate”. Conform spuselor sale, oamenii greșesc atunci când pentru a schimba rezultatele, umblă tot la rezultate. „Orice vrei să construiești, dacă nu ai o bază, nu se poate întâmpla”, mai zice el.
Seria evenimentelor Successful Me 5 a fost susținută de Orange România și MavenHut.