Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Leadership |
|

Yoshihide Suga: Favoritul alegătorilor din Japonia pentru poziția de prim-ministru

Conform unui sondaj publicat de cotidianul Mainichi Shimbun joi, pe fondul speculațiilor cu privire la alegerile generale anticipate, alegătorii din Japonia au decis că Yoshihide Suga este candidatul potrivit pentru poziția de prim-ministru pentru a-l succede pe Shinzo Abe.  
shutterstock_230786878

Aproximativ 44% dintre respondenți, fiind întrebați pe cine ar alege ca succesor al lui Abe, au declarat că l-ar alege pe Suga, în timp ce 36% au fost în favoarea fostului ministru al Apărării, Shigeru Ishiba. Suga a a primit sprijin de la mai mulți susținători ai Partidului Liberal Democrat (LDP).

Alegerile pentru conducerea LDP vor avea loc pe 14 septembrie, iar parlamentarii LDP și reprezentanții partidelor regionale trebuie să se prezinte la vot. Câștigătorul alegerilor, care va încheia restul mandatului lui Abe ca șef de partid, până în septembrie 2021, este asigurat că va deveni premier datorită majorității LDP în parlament.

Creșterea popularității lui Suga, care a ocupat funcția de secretar șef al cabinetui lui Abe și a spus că va urma politicile cheie ale șefului său, stârnește speculații cu privire la alegerile rapide pentru camera inferioară a parlamentului, care vor avea loc luna viitoare.

Nici o alegere nu este obligatorie până în octombrie 2021, dar Suga poate convoca un vot în timp ce ratingurile sale sunt ridicate pentru a încerca să-și îmbunătățească șansele de a câștiga un mandat complet de trei ani ca lider al partidului anul viitor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii