FacebookTwitterLinkedIn

Conform IDC, ritmul de creștere estimat la nivel global pentru piața de cloud îl va depăși de 5 ori pe cel al pieței de IT în general, până în 2017.

Totodată, segmentul SaaS va constitui aproape 60% din veniturile aferente cloud-ului la nivel aceluiași an.

“Cloud-ul este viitorul, după cum demonstrează și studiile de piață. Mai mult, noi credem că viitorul cloud-ului stă în servicii. Pe piața locală, deși gradul de adopție a cloud-ului în IMM-uri era sub 10% la nivelul anului trecut, lucrurile stau altfel când vorbim de companiile mari, unde estimăm că 60% dintre acestea folosesc deja, sub o formă sau alta, această tehnologie. Strategia de cloudsourcing cu care venim pe piață anul acesta va susține deopotrivă organizațiile mari, medii sau mici în a adopta cloud-ul în activitatea zilnică”, declară Bogdan Balaci, CEO Ymens.

Potrivit unor estimări Gartner, la nivel mondial, consumatorii de cloud din mediul de business vor apela tot mai mult la serviciile unui broker de cloud:până la cel puțin 20% în 2015.

,,Transformarea în broker de cloud și furnizarea de soluții de cloudsourcing reprezintă o evoluție naturată pentru Ymens, ca urmare a integrării soluțiilor validate de piață în platforma de business dezvoltată in-house”, au mai anunțat reprezentanții companiei.