Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Yanis Varoufakis, ministrul grec de Finanțe, a demisionat la o zi după referendum

Ministrul grec de Finanţe, Yanis Varoufakis, a anunţat luni dimineaţă că demisionează, la o zi după ce alegătorii greci au respins prin referendum măsurile de austeritate impuse de creditorii internaţionali ai Greciei, relatează Reuters în pagina electronică, preluat de MEDIAFAX.
 aboneaza-te
U.K. Chancellor Of The Exchequer George Osborne Greets New Greek Finance Minister Yanis Varoufakis

Yanis Varoufakis a afirmat într-un comunicat că a fost informat că unii membri ai zonei euro ar prefera să fie absent de la reuniunile miniştrilor de Finanţe, „o idee despre care premierul a considerat că l-ar putea ajuta să ajungă la un acord”. „Din acest motiv, părăsesc Ministerul de Finanţe astăzi”, a precizat Varoufakis.

Un referendum a avut loc duminică în Grecia la iniţiativa premierului de extremă-stânga Alexis Tsipras, care a vrut să afle opiniile majorităţii cetăţenilor despre măsurile de austeritate propuse de creditorii ţării.

Potrivit rezultatelor anunţate după numărarea a 94,73 la sută din voturi, 61,28% dintre alegători au respins măsurile economice propuse de Grupul Bruxelles, iar 38,72% s-au pronunţat în favoarea acestora. Prezenţa la urne a fost de 62,51%.

Programul de asistenţă financiară în valoare de 240 de miliarde de euro, din care Grecia mai are de primit 7,2 miliarde de euro, s-a încheiat marţi, aceeaşi zi în care statul elen trebuia să facă o plată de 1,6 miliarde de euro către FMI.

Grecia are o datorie totală de peste 320 de miliarde de euro, dintre care 65% către ţări din zona euro şi către FMI, iar 8,7% către Banca Centrală Europeană (BCE).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii