Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important Real Estate and Economic news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @andreea__gutu or drop me an email at andree...

Afaceri |
|

XVision atrage o nouă rundă de finanțare pentru expansiunea în regiunea CEE

XVision este un startup românesc fondat în 2018 de o echipă multidisciplinară din Timișoara, care folosește algoritmi de inteligență artificială pentru analiza imaginilor medicale, având rolul de a asista medicii în procesul de diagnosticare.
Stefan Iarca CEO XVision

GapMinder, ROCA X, Cleverage, Growceanu, Cristian Pop și Ciprian Man au ajutat la dezvoltarea XVision și continuă să susțină compania în eforturile curente de ridicare de capital.

Recent, XVision a atras o nouă de finanțare pentru expansiunea în restul regiunii CEE. ROCA X, parte din Impetum Group și unul dintre investitorii în XVision, deschide runda care va ajuta compania să își consolideze rapid poziția pe piețele externe prin intermediul unui bridge round ce îi va oferi acesteia flexibilitatea necesară pentru a structura viitoarea rundă.

Atunci când un proiect arată o evoluție rapidă, viteza de reacție a celor implicați în proiect devine factorul decisiv care poate face diferența în dezvoltarea acestuia și este datoria investitorilor să fie pregătiți să reacționeze oricât de repede este nevoie”, declară Alexandru Bogdan, CEO ROCA X.

Pe termen lung, XVision are ca scop să devină un furnizor de algoritmi deep-tech care să fie compatibili cu toate soluțiile digitale folosite în imagistica medicală. În viitorul apropriat, compania are ca obiectiv extinderea în regiunea CEE.

Europa este regiunea cu cea mai mare creștere a pieței de radiografie, dar deficitul de personal necesar pentru a face față cererii este de peste 30%. Interpretarea radiografiilor folosind algoritmi de AI este o nișă care generează anual 400 de milioane de dolari.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii