FacebookTwitterLinkedIn

GapMinder, ROCA X, Cleverage, Growceanu, Cristian Pop și Ciprian Man au ajutat la dezvoltarea XVision și continuă să susțină compania în eforturile curente de ridicare de capital.

Recent, XVision a atras o nouă de finanțare pentru expansiunea în restul regiunii CEE. ROCA X, parte din Impetum Group și unul dintre investitorii în XVision, deschide runda care va ajuta compania să își consolideze rapid poziția pe piețele externe prin intermediul unui bridge round ce îi va oferi acesteia flexibilitatea necesară pentru a structura viitoarea rundă.

Atunci când un proiect arată o evoluție rapidă, viteza de reacție a celor implicați în proiect devine factorul decisiv care poate face diferența în dezvoltarea acestuia și este datoria investitorilor să fie pregătiți să reacționeze oricât de repede este nevoie”, declară Alexandru Bogdan, CEO ROCA X.

Pe termen lung, XVision are ca scop să devină un furnizor de algoritmi deep-tech care să fie compatibili cu toate soluțiile digitale folosite în imagistica medicală. În viitorul apropriat, compania are ca obiectiv extinderea în regiunea CEE.

Europa este regiunea cu cea mai mare creștere a pieței de radiografie, dar deficitul de personal necesar pentru a face față cererii este de peste 30%. Interpretarea radiografiilor folosind algoritmi de AI este o nișă care generează anual 400 de milioane de dolari.