Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important Real Estate and Economic news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @andreea__gutu or drop me an email at andree...

Servicii financiare |
|

Platforma de tranzacționare XTB România a obținut un profit de 15,4 milioane de euro în trimestrul III, în creștere cu 341,1%

În trimestrul III din 2020, XTB a generat un profit net consolidat de 15,4 milioane de euro, în creștere cu 341,1% comparativ cu profitul de 3,6 milioane euro înregistrat în aceeași perioadă a anului 2019.
Omar Arnaout

Veniturile consolidate au crescut la 31.4 milioane de euro, în creștere cu 129,1% față de cei 14,1 milioane de euro înregistrați în trimestrul III din 2019, în timp ce cheltuielile operaționale s-au ridicat la 13,5 milioane euro.

Grupul XTB a atras peste 21 de mii de clienți noi, comparativ cu cei 10 mii de anul trecut (creștere anuală de 110,9%). Numărul mediu de clienți activi a fost cel mai mare din istoria grupului și s-a ridicat la 55.760, mai mare cu 98,2% față de perioada corespunzătoare din 2019.

„Al treilea trimestru al anului 2020 a fost caracterizat de o volatilitate mai scăzută decât prima jumătate a anului. Mai mult, a inclus perioada de vacanță, perioadă în care de regulă piețele financiare sunt mai calme și în privința activității clienților noștri. În ciuda acestui fapt, am obținut rezultate foarte bune – atât în ceea ce privește profitul, cât și clienții noi”, a declarat președintele consiliului de administrație al XTB, Omar Arnaout. „Suntem deosebit de mândri de indicatorii legați de numărul de clienți noi și de numărul mediu de clienți activi. O bază stabilă de clienți în creștere trimestrială ne va permite nu numai să ne consolidăm poziția pe piața globală, ci să constituim și dezvoltarea ulterioară a companiei. Obiectivul nostru este să dobândim în medie 30.000 de clienți noi în fiecare trimestru anul viitor”, a explicat acesta.

Deși în cel de-al treilea trimestru al anului 2020 Polonia rămâne cea mai mare țară din grup în ceea ce privește veniturile (34,5% din veniturile grupului XTB au fost venituri generate pe piața poloneză), Consiliul de administrație al grupului își propune să creeze un cadru juridic și organizatoric la sfârșitul anului 2020 pentru demararea activităților operaționale odată cu începutul anului 2021 într-o țară asiatică. XTB plănuiește, de asemenea, să înceapă operațiunile în Africa de Sud, totuși, din cauza condițiilor și formalităților legale locale complexe, Consiliul de administrație nu este în măsură să indice data preconizată a operațiunilor de înființare pe această piață.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii