Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

XPuzzle va reprezenta România în finala Creative Business Cup 2014

XPuzzle  a câștigat competiția națională Creative Seeds și va participa la Copenhaga, între 17 și 19 noiembrie a.c., la una dintre cele mai importante competiții din industriile creative.
XPUZZLE

XPuzzle va concura la Copenhaga cu câştigătorii etapelor naţionale din peste 60 de ţări pentru titlul de World’s Best Creative Entrepreneur şi va fi prezentat investitorilor şi presei internaționale, în timpul Global Entrepreneurship Week.

XPuzzle introduce un model nou și original de integrare joacă-educaţie. Folosind conceptul XColony, inventat de Sorin Alexe, Ph.D., din Stanford (U.S.A), au fost dezvoltate aplicaţii cognitive concrete: o serie de jocuri şi programe educaţionale non-standard, aflate în testare în USA, Singapore şi România. Sorin Alexe a crescut și a învățat în Galați, a urmat facultatea în București și între 1989-2008 a fost cadru didactic al Universității „Dunărea de Jos” din Galați. 

Jocurile XColony ajută copii să-şi dezvolte intuiţia spaţială, să-şi antreneze mintea în planificarea strategică şi să-şi dezvolte abilităţile necesare meseriilor specifice secolului al XXI-lea: analist de date, bioinformatician, arhitect computaţional, cercetător ştiinţific, etc.

Programele educaţionale XColony sunt destinate însuşirii de cunoştinţe geometrice şi de natură ştiinţifică şi integrează informaţia achiziţionată pe canale multiple: vizual, audio şi tactil.

Reprezentanții XPuzzle vor prezenta jocurile şi programele educaționale la Copenhaga, în fața celor peste 20 de membri ai juriului internaţional Creative Business Cup, alcătuit din cei mai importanți investitori și mentori la ora actuală.

Alina Niculescu-Manea, director și fondator Creative Seeds, a declarat: „Anul acesta, alegerea câștigătorului a fost o misiune mai grea decât în anii trecuți, întrucât am primit idei de afaceri foarte bune, care au punctat excelent și la originalitate, și la potențial pe piața internațională. Competiția din acest an spulberă prejudecățile și pesimismul despre câtă creativitate și fler antreprenorial există în România și dovedește că o elită antreprenorială nouă face deja pasul spre economia creativă digitală”.

Juriul selecției naționale a CBC 2014 a fost format din experți în industriile creative: Eugen Pănescu (Planwerk, Cluj-Napoca), Ovidiu Hrin(Synopsis Media, Timișoara),Dragoș Pîslaru(GEA Strategy & Consulting, București), Radu Ticiu(Timișoara Startup Hub) și Alina Niculescu-Manea.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii