Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important Real Estate and Economic news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @andreea__gutu or drop me an email at andree...

Industrie |
|

Xinjiang: SUA vor bloca exporturile cheie din regiunea chineză

SUA urmează să blocheze exporturile cheie din regiunea chineză Xinjiang din cauza acuzațiilor că anumite produse ar fi realizate folosind munca forțată.

Interdicțiile propuse includ produse din bumbac și roșii, care sunt două dintre principalele mărfuri exportate din China.

Administrația Trump a exercitat presiuni asupra Chinei cu privire la modul în care sunt tratați musulmanii uighuri din Xinjiang. Totodată, în ultimii ani, China a sporit masiv securitatea în Xinjiang, invocând o amenințare de separatism și terorism.

Potrivit unor estimări, până la un milion de oameni au fost reținuți fără proces pentru infracțiuni minore, iar oficialii din China spun că sunt tabere de reeducare.

Washington și Beijing s-au confruntat în repetate rânduri asupra lagărelor de detenție de înaltă securitate, despre care China spune că sunt necesare pentru îmbunătățirea securității.

“Avem dovezi rezonabile, dar nu concludente, că există un risc de muncă forțată în lanțurile de aprovizionare legate de textile din bumbac și roșii care ies din Xinjiang”, a declarat pentru Reuters comisarul adjunct executiv al CBP, Brenda Smith. “Vom continua să lucrăm la investigațiile noastre pentru a completa aceste lacune”, a adăugat ea.

Interdicțiile propuse ar putea avea un impact major pentru comercianții cu amănuntul, producătorii de haine și producătorii de alimente din SUA.

China produce aproximativ 20% din bumbacul din lume, majoritatea provenind din Xinjiang. Regiunea este, de asemenea, o sursă majoră de produse petrochimice și alte bunuri care se produc în fabricile chineze.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii