Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Auto |
|

Xiaomi va produce propriile sale vehicule electrice începând cu prima parte a anului 2024

Directorul executiv al companiei, Lei Jun, a declarat că producătorul chinez de smartphone-uri își va produce propriile mașini electrice în prima jumătate a anului 2024.
Xiaomi

Comentariile șefului Xiaomi, care au fost făcute la un eveniment cu investitorii, au fost raportate mai întâi de presa locală și ulterior confirmate de companie. Zang Ziyuan, director al departamentului de marketing internațional al Xiaomi, a postat de asemenea știrea pe contul său de Weibo, transmite Reuters.

Data marchează astfel următoarea țintă majoră pentru noua divizie de vehicule electrice a companiei, pe care Xiaomi a anunțat-o oficial la începutul acestui an.

În urma anunțului, acțiunile Xiaomi au crescut cu 5,4% la 22,50 HK$, cea mai mare creștere procentuală zilnică înregistrată din 12 mai și până în prezent, pentru a treia sesiune consecutivă.

În martie, Xiaomi a declarat că se angajează să investească 10 miliarde de dolari în următorii zece ani într-o nouă divizie de vehicule electrice. Compania a finalizat înregistrarea unității sale vehicule electrice la sfârșitul lunii august. De asemenea, compania a intensificat angajările pentru această unitate, dar nu a dezvăluit încă dacă va produce automobilele independent sau printr-un parteneriat cu un producător auto existent.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii