FacebookTwitterLinkedIn
Jucătoare de tenis Peng Shuai a dispărut timp de trei săptămâni după ce, luna trecută, l-a acuzat pe un fost demnitar comunist de prim rang de agresiune sexuală, notează RRA.
Într-un comunicat deosebit de dur, Steve Simon, preşedintele WTA, a anunţat această decizie şi a cerut liderilor mondiali să-l urmeze:
„Anunţ suspendarea imediată a tuturor turneelor WTA din China, inclusiv din Hong Kong. Cu bună ştiinţă, nu văd cum le pot cere sportivelor noastre să participe la turnee când Peng Shuai nu are voie să comunice liber şi, se pare, a fost supusă la presiuni pentru a reveni asupra acuzaţiilor de abuz sexual”.
„Având în vedere situaţia actuală a cazului, sunt şi foarte îngrijorat de riscurile pe care toţi jucătorii noştri şi staff-ul nostru şi le-ar asuma dacă vom organiza turnee în China în 2022 (…) Liderii Chinei nu au lăsat WTA nicio alegere”
În urmă cu zece zile, ca urmare a unor presiuni internaţionale, Peng Shuai (35 de ani) a discutat prin intermediul unei legături video cu oficiali din cadrul Comitetului Olimpic Internaţional. FOTO: profimediaimages.ro