Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

WSJ: Cercetătorii afirmă că focarele de coronavirus ar putea deveni sezoniere

Mai mulți oameni de știință sugerează că răspândirea Covid-19 s-ar putea reduce vara, doar pentru a reveni în forță o dată cu vremea rece și uscată în emisfera nordică, potrivit Wall Street Journal.
shutterstock_1622496262
Cele mai severe focare #covid-19 au fost grupate până acum în zone de vreme rece și uscată, conform mai multor cercetări independente realizate în SUA, Australia și China, care au analizat modul în care temperatura și umiditatea afectează coronavirusul. 
Lunile de vară ar putea aduce o scădere a numărului de noi cazuri în zonele populate din emisfera nordică, potrivit cercetărilor. Dar cercetătorii anticipează că virusul va reapărea în forță în toamnă, când temperaturile mai reci și umiditatea scăzută favorizează din nou #covid-19.
Cele patru studii sugerează că #covid-19 ar putea să își găsească locul într-un calendar de epidemii sezoniere care variază de la malarie, rujeolă și meningită, până la tuberculoză și tuse convulsivă.
„Ar trebui să ne pregătim pentru focare anuale sau sporadice la fiecare câțiva ani”, a spus Stephen Kissler, un biomatematician la Harvard T.H. Chan School of Public Health. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii