Cautare
, Contributor

Lifestyle |
|

The World’s 50 Best Restaurants 2018

Ruxandra și Gabriel au cinci ani de când descoperă lumea prin intermediul experiențelor culinare. Începând din 2017, fac parte dintr-un grup restrâns de Tastehunteri, ambasadori ai World’s 50 Best Restaurants la nivel global. Un statut care le oferă acces la informații din culisele celor mai importante evenimente culinare și bucătării ale lumii. În acest număr ne povestesc despre cum s-a văzut seara cea mare a „Oscarurilor Culinare”, gala World’s 50 Best Restaurants 2018, din interiorul Palacio Euskalduna din Bilbao.
 aboneaza-te
W50B 2018_All Star Photo

Încă de la apariția topului în 2002, The World’s 50 Best Restaurants pune accentul pe inovație, noutate, reinventare și diversitatea scenei culinare. A câștigat popularitate depășind rapid statutul unei simple liste cu recomandări gastronomice interesante. Astăzi, The World’s 50 Best Restaurants este un barometru al tendințelor culinare globale și o forță economică.

Includerea în top reprezintă garanția unui număr mai mult decât generos de rezervări și a unei lungi liste de așteptare.

O lume întreagă așteaptă cu nerăbdare în fiecare an momentul dezvăluirii noului top. Lista 2018 a fost anunțată pe 19 iunie în cadrul unei eveniment fastuos în Bilbao.

23 de țări desfășurate pe șase continente au fost onorate la „Oscarurile Culinare”.

Dovadă a incluziunii internaționale și diversității, două valori de bază ale listei, susținute chiar de mecanismul de votare. Sistemul dezvoltat de trustul media William Reed ce deține licența World’s 50 Best Restaurants organizează lumea în 26 de regiuni pentru care alocă anual 1.000 de experți culinari cu perspective diferite asupra industriei. Toți având aceeași misiune de a descoperi și a aduce în lumina topului mese memorabile.

Noi avem cinci ani de când construim adevărate aventuri culinare în jurul recomandărilor World’s 50 Best. Iar experiențele sunt cu adevărat speciale, diferite între ele din multe puncte de vedere. Fiecare aduce în mintea, inima și în contact cu papilele gustative ale oaspeților o parte din sufletul creatorului, din locul în care s-a format, din locul în care a ales să trăiască.

Am vizitat șase din primele zece poziții ale topului din acest an și mult mai multe din totalul de 50. Le-am recomanda pe oricare dintre ele drept o destinație pentru care merită să faci eforturi ca să o adaugi în pașaportul tău gastronomic.

1: OSTERIA FRANCESCANA

Osteria Francescana, templu al bucătăriei italiene contemporane imaginat de superstarul global Massimo Bottura, a fost desemnat pentru a doua oară cel mai bun restaurant din lume. Preparatele compuse de Massimo Bottura pentru restaurantul său poziționat discret pe o stradă îngustă din Modena sunt narative, vizuale, neașteptate. Un melanj emoționant și surprinzător de trecut, prezent și viitor. Aflat la cârma unui restaurant care a făcut istorie, implicat puternic în combaterea risipei la nivel global și a felului în care ne raportăm la mâncare, Massimo Bottura a promis pe scena Palacio Euskalduna că își va folosi vocea pentru a genera o schimbare reală.

2: EL CELLER DE CAN ROCA

Dublu deținător al marelui trofeu, El Celler de Can Roca este unul dintre cele mai aclamate restaurante ale ultimilor zece ani. În 2018 ocupă poziția a doua în topul World’s 50 Best Restaurants, oferind o experiență în care tradițiile catalane stau alături de elemente ale globalizării și inovației la nivel ridicat. Rezervarea mesei cu 12 luni în avans îl transformă într-una dintre cele mai greu accesibile destinații din lume.

3: MIRAZUR

Restaurantul idilic de la granița Franța-Italia al lui Mauro Colagreco ocupă poziția cu numărul 3 în World’s 50 Best Restaurants 2018. Este o experiență a cărei amintire ne-a rămas foarte aproape datorită stilului unic al lui Mauro. O perspectivă aparte de a privi lumea aromelor și a tradițiilor locale printr-o lentilă a întrepătrunderilor culturale conturate din copilărie și până în prezent.

REGIUNEA NOASTRĂ

Pentru prima dată, o țară apropiată nouă, o țară inclusă în aceeași regiune cu România, are un reprezentant în primele 50 cele mai bune restaurante ale lumii. Este vorba despre Mikla, unul dintre pionierii revoluției gastronomice din Turcia, care astăzi ocupă locul 44 în top. Mikla îmbrățișează caracterul bogat al Anatoliei și vorbește despre diversitate prin intermediul a peste 300 de mici producători locali, reinterpretări ale unor preparate tradiționale, dar și produse de mult uitate.

Premiu special pentru sustenabilitate: Azurmendi, Spania

Cel mai bun pastry chef: Cédric Grolet, Franța

Best female chef: Clare Smyth, UK

Premiu special pentru întreaga carieră:Gastón Acurio, Peru

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii