FacebookTwitterLinkedIn

World Class România, lider de piață în industria locală de wellness, cu un număr total de 42 de cluburi de health & fitness în toată țara și aproape 60.000 de membri, pledează pentru redeschiderea sălilor de sport și a piscinelor interioare. Compania îndeamnă la colaborare cu autoritățile pentru ca acest lucru să fie implementat într-un mod sigur, controlat și sănătos.

„În urma deciziei Comitetului Național pentru Situații de Urgență (nr. 20 / 25.03.2021) de a iniția carantina în localitățile în care rata de infectare depășește 4/1000 locuitori, World Class a închis temporar toate cluburile sale de health & fitness, trimitând acasă aproape 60 de mii de români care tocmai se întorseseră la rutina lor de exerciții fizice și începuseră să se bucure de beneficiile imense pentru sănătate ale sportului“, a anunțat compania într-un comunicat.

World Class aduce drept argumente numeroase studii și statistici care arată riscul redus de contaminare prin frecventarea sălilor de sport. Astfel, studiul SafeActive, efectuat în octombrie 2020 de EuropeActive, a concluzionat că riscul de a contracta COVID-19 în cluburile de fitness este redus, fiind înregistrate 0,78 infecții la 100.000 de vizite la sală.

„Industria de health & fitness ar trebui clasificată ca activitate esențială pentru susținerea sănătății națiunii, iar sălile de sport și piscinele interioare ar trebui redeschise. Cu aproape 1 milion de membri în România, sălile de sport au un rol esențial în menținerea românilor activi și sănătoși. Cu toții avem responsabilitatea de a respecta restricțiile și de a lupta împotriva acestei pandemii, iar una dintre cele mai eficiente modalități este să rămânem activi fizic într-un mediu sigur și controlat, pentru un sistem imunitar mai bun și o sănătate mai puternică. Exercițiul fizic este cel mai bun medicament.

Prin adoptarea de măsuri stricte de siguranță și igienă, riscul de a contracta COVID-19 în cluburile de fitness este extrem de redus. Sălile de sport sunt un mediu controlat și sigur în care românii pot face mișcare.

World Class crede cu tărie, susținută de cele mai prestigioase studii medicale efectuate pe această temă, că este vital să menținem populația activă fizic și că exercițiile fizice susțin puternic sănătatea națiunii și redresarea economiei, a declarat Kent Orrgren, CEO World Class România.