Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

„Wonder Woman 1984” se lansează pe HBO Max și în cinematografele din SUA pe 25 noiembrie

WarnerMedia a anunțat că filmul cu super-eroina "Wonder Woman 1984" va fi lansat simultan în cinematografe și pe serviciul video-on-demand HBO Max în decembrie în SUA, mișcare considerată de comentatori o lovitură pentru o industrie cinematografică care a fost devastată de pandemia Covid-19, informează Media Expres.
Wonder Woman

Warner încearcă să mulțumească și operatorii de cinematografe cu lansarea simultană și în săli, într-o strategie complicată: filmul va fi disponibil pe HBO Max timp de o lună începând cu 25 decembrie, după care va rula exclusiv în cinematografe, într-o fereastră de cinema tradițională, notează Media Expres. Abia apoi filmul va fi oferit distribuitorilor cu plată din mediul digital precum Amazon și iTunes, iar abia apoi va reveni la HBO Max, într-o etapă ulterioară.

SUA se află în prezent în mijlocul unui al treilea val Covid-19, țara înregistrând peste 100.000 de cazuri noi pe zi. În timp ce există puține restricții oficiale asupra companiilor, iar cele implementate diferă de la un stat la altul, distribuitorii de filme au decis să anuleze mai multe premiere.

Cel mai notoriu film amânat a fost “No Time To Die”, ultimul James Bond, o decizie care a determinat lanțurile Regal și Cineworld să își închidă toate cinematografele până la finalul anului.

Alte companii precum Disney au ales merg traseul digital complet. Compania a fost criticată pentru decizia de a taxa abonații Disney+ din țările unde serviciul s-a lansat (nu și în România) la prețurile cinematografelor pentru „acces în premieră” pentru filmul “Mulan”.

Disney a anunțat că filmul animat Pixar “Soul” va fi transmis exclusiv pe platformă din 25 decembrie. De asemenea, Disney a amânat lansările în cinematografice, inclusiv filmul Marvel “Black Widow”, care va fi lansat în 2021.

În timp ce “Wonder Woman 1984” va intra pe HBO Max în SUA din 25 decembrie, filmul se va vedea în cinematografele din țările mai puțin afectate de Covid din 16 decembrie. Nu a apărut încă niciun anunț oficial privind România.

Distribuția în cinematografe nu este total închisă în România, dar topul săptămânal din noiembrie era condus de filme cu doar puțin peste 100 de spectatori în 7 zile.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii