Cautare
, Redactor Forbes România

Fuziuni și achiziții |
|

Wolf Theiss asistă Ingka Investments în procesul de achiziție a 80% de parti sociale în cele 7 parcuri eoliene deținute de Grupul Vestas în România, tranzacție evaluată la aprox. 136 mil. euro

Ingka Investments a anunțat semnarea unui contract de vanzare-cumparare pentru participatii de 80% în 7 companii care dețin în România parcurile eoliene Pegasus, Apollo și Pantelimon, ce au o capacitate instalată totală de 171MW, potrivit unui anunț al companiei.

Producătorul de turbine eoliene Vestas Wind Systems A/S a păstrat 20% din actionariat în cadrul celor 7 companii. Pentru această tranzacţie, Wolf Theiss a oferit consultanţă juridică cumpărătorului, Ingka Investments.

Tranzacția evaluată la aproximativ 136 milioane de euro a fost semnată în data de 28 august 2019. În urma autorizării de către Consiliul Concurenţei din România, se estimează ca tranzacția să se finalizeze cel târziu la finalul anului.

Echipa avocaţilor Wolf Theiss din România a efectuat un due diligence asupra celor 7 entități țintă și a coordonat, de asemenea, procesul de negociere pentru structurarea tranzacției, semnarea MoU, a contractului de vânzare-cumpărare și a acordului dintre asociati, precum și formalitățile de concurență necesare.

“Sunt foarte recunoscătoare echipei mele, care a susținut cu multă implicare acest proces ambiţios de due diligence al companiilor, precum si negocierea și semnarea tranzacţiei. Suntem onorați că Wolf Theiss, cu experiența sa vastă în domeniul energiei regenerabile în România, a fost selectat din nou în calitate de consultant juridic pentru una dintre tranzacțiile de reper în industria RES din România. Ne onorează că am putut fi alături de Ingka Group încă de la intrarea sa pe piața din România, în 2010, prin achiziționarea magazinului Ikea, asistându-i în procesul de semnare a câtorva tranzacții importante pe piața din România, în real estate, investiții forestiere iar, în prezent, în sectorul de energie regenerabilă”, a declarat Ileana Glodeanu, partener Wolf Theiss și coordonator al echipei Corporate / M&A din România.

Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa Wolf Theiss formată din avocați cu experienţă importantă în domeniul tranzacțiilor din industria de energie regenerabilă din România – Counsel Flaviu Nanu, Senior Associates Mircea Ciocirlea și Adina Aurel, precum și Associates George Ghitu, Andrei Sălăgeanu, Alexandru Roman și Costin Şalaru, care au oferit consultanţă juridică pe aspecte corporative, de reglementare și imobiliare. Partenerul Claudia Chiper și Associate Alexandru Asaftei au asistat clientul pe aspectele financiare. Senior Associate Andreea Zvâc și Associate Andreea Anton au oferit consultanţă juridică în materie de litigii, în timp ce Senior Associate Ligia Berbecar și Associate Nina Lazăr au asistat clientul cu privire la protecția datelor, conformitate și chestiuni de concurență.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii