FacebookTwitterLinkedIn

Ieri, la Budapesta, la ora 10:25,  Zsolt ‘Popey” Sinka şi-a înfipt dinţii într-o frângie de 7 metri lungime şi a tras una dintre cele mai noi aeronave Wizz Air A320, cântărind peste 50 de tone. Încurajat de angajaţii Wizz Air şi de cei ai Aeroportului Budapesta, Zsolt a reuşit să meargă cu spatele 39.2m în 52 de secunde, trâgând aeronava de 180 de locuri.

Rezultatul de record mondial a fost certificat de către Comitetul Maghiar de Recorduri şi va fi trimis către judecătorii Gusiness pentru a intra în Cartea Recordurilor Guiness.  În urma raportului oficial al Aeroportului din Budapesta, temperatura din aer a avut o valoare de 31.1C, la nivelul asfaltului fiind de 43.3C.

Vorbind la conferinţa de presă de după record, Zsolt ‘Popey” Sinka a spus că este copleşit de rezultatul şi că este emoţionat pentru că a reuşit să atingă un nou obiectiv.     

La rândul său, Daniel de Carvalho, Corporate Communications Manager la Wizz Air, a spus că Wizz Air îl felicită pe Zsolt pentru cea mai grea aeronavă trasă cu dinţii. „Suntem foarte fericiţi pentru această reuşită şi vom discuta despre planurile de a-l angaja pe Zsolt pentru a antrena echipajul de la sol care ne poate economisi milioane trăgând cele 44 de aeronave cu dinţii pe cele 94 de aeroporturi pe care operăm. În spiritul tarifelor accesibile, Zsolt ar putea deschide oportunitatea unei revoluţii în materie de ground handeling”, a mai spus el.