FacebookTwitterLinkedIn

Noua aeronavă Airbus A320, alocată acestei baze, va fi livrată în Craiova pe 23 iulie 2014 de unde se vor opera şase noi rute din Craiova. Aceasta va duce la creşterea capacităţii în primele 12 luni la 260.000 de locuri.

Compania consideră de asemenea că această creştere va stimula şi piaţa locală a locurilor de muncă în aviaţie şi în turism, întrucât consumatorii vor avea acces la un număr mai mare de zboruri low cost. Wizz Air a anunţat creşterea frecvenţelor pe zborurile deja existente spre Milano Bergamo şi Londra Luton şi lansarea a 4 noi rute spre Barcelona, Bologna, Dortmund şi Roma Ciampino, ce vor deveni operaţionale începând cu 23 iulie 2014.

“Angajamentul Wizz Air pentru piaţa din România este astăzi subliniat de cea mai recentă investiţie din Oltenia. Am lansat primul zbor din Craiova în mai 2013, iar astăzi sunt fericit să anunţ o nouă bază cu o aeronavă ce va fi alocată începând cu luna iulie a anului viitor. Suntem încântaţi că românii se arată entuziaști în faţa tarifelor noastre accesibile şi că pasagerii din Oltenia au descoperit deja tarifele noastre spre Londra Luton şi Milano Bergamo. Astăzi anunţăm 4 noi rute spre Italia, Germania şi Spania şi sperăm ca şi acestea să devină populare în randul consumatorilor noştri şi să stimuleze crearea de locuri de muncă în aviaţie şi turism. Aşteptăm cu nerăbdare să aducem şi mai multe tarife accesibile în România” – a declarat  György Abrán, Chief Commercial Officer la Wizz Air.

Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj a declarat că „astăzi, consolidăm parteneriatul nostru, o asociere bazată pe transparență și respect reciproc, printr-un anunț care are menirea de a întări poziția Aeroportului Craiova: stabilirea unei baze permanente a Wizz Air și inițierea altor patru noi destinații Wizz Air către Barcelona, Dortmund, Bologna și Roma. La capătul a aproape cinci ani de muncă, constatăm cu plăcere că planul de modernizare și rentabilizare a singurului aeroport existent în sudul României, în care Consiliul Județean Dolj a crezut foarte mult, este astăzi un proiect de succes”.

Mircea Dumitru, directorul Aeroportului Craiova a spus la rândul său că aceast anunţ „este parte a politicii, dar şi a demersurilor pe care Aeroportul Craiova le-a dezvoltat în ultimii ani: deschiderea de noi curse spre cât mai multe destinații europene. Salut decizia conducerii companiei Wizz Air Group de a-și stabili una dintre baze pe Aeroportul Craiova. Pentru noi este un semnal pozitiv că un important operator aerian adoptă o astfel de decizie, confirmând încă o dată, dacă mai era nevoie, că Aeroportul Craiova respectă toate rigorile cerute în domeniul aviației și se ridică la standardele unuia de rang european”.