Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

În România, Wizz Air a depășit 1 mld. de dolari în investiții și a transportat 30 de mil. de pasageri

Compania aeriană deține o flotă de 23 de aeronave în țara noastră, ce operează 47 de rute în 19 țări.
Wizz air a321

Wizz Air, cel mai mare transportator aerian din țara noastră, a ajuns la 30 de milioane de pasageri transportați pe rutele sale din România, investind peste 1 miliard de dolari pe plan local, începând cu 2007, când compania realiza primul zbor de aici, a declarat astăzi Owain Jones, COO la Wizz

Compania continuă investițiile în țara noastră, o nouă aeronavă Airbus A321, cu 230 de locuri, urmând să se alăture flotei Wizz Air. Aceasta va asigura operațiunile pe două rute noi spre Goteborg, în Suedia, și Nisa, în Franța, ce vor începe din luna aprilie a anului următor de pe aeroportul Otopeni. Biletele pentru noile zboruri pot fi deja rezervate, prețurile începând de la 129 de lei.

Citește și: Românii care au creat cel mai mic adaptor universal din lume: „Toate comenzile înregistrate pe Kickstarter vor fi onorate anul acesta”

Noul aparat de zbor este cel de-al cincilea Airbus A321 al flotei din România, ce numără 23 de aeronave, şi va crea 42 de locuri de muncă suplimentare în cadrul companiei. Împreună cu cele mai noi destinaţii disponibile din Bucureşti, din 2018, această nouă aeronavă va permite companiei să crească numărul de zboruri săptămânale spre cele mai populare destinaţii din Bucureşti: Billund, Geneva, Eindhoven, Paris Beauvais, Tel Aviv, Bari, Londra Luton şi Barcelona.

Cotă de piață de 31% în România

De la începutul acestui an, 1,6 milioane de pasageri au călătorit cu Wizz pe rutele sale din București, cu 40% mai mulți față de aceeași perioadă a lui 2016. În România, Wizz Air este liderul pieței de transport aerian, cu o cotă de piață de 31,1%, fiind urmat de Blue Air.

„Avem o cotă de piață de peste 30% în România și suntem foarte mândri de acest lucru și dorim să ne păstrăm această poziție”, a mai spus Owain Jones.

Citește și: Nokia alocă peste 70 de mil. euro în centrul de dezvoltare în comunicații din Timișoara

Compania deservește 10 aeroporturi din țară, având șapte baze pe plan local și o flotă tânără, cu o media de vârstă de 4,5 ani, potrivit reprezentanților Wizz.

La nivel de grup, Wizz Air operează o flotă de 83 de aeronave Airbus A320 și A321, are peste 500 de rute de la 28 de baze, ce asigură conexiunea între 141 de destinații din 42 de țări. „Continuăm să investim în flota noastră; chiar săptămâna trecută am semnat un acord pentru a achiziționa încă zece avioane A321. Asta înseamnă că până în 2024, Wizz Air va ajunge la o capacitate dublă față de cea din prezent”, a adăugat reprezentantul companiei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii