Cautare
, Staff

Afaceri |
|

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est operează, începând de azi, o flotă de 100 de aeronave

Wizz Air, una dintre companiile aeriene cu cea mai rapidă creștere din Europa și liderul companiilor de low-cost din Europa Centrală și de Est a atins astăzi cifra de 100 de aeronave.
WIZZ100_03

Flota Wizz Air a crescut la 100 de aeronave în doar 14 ani de la începerea operațiunilor care satisfac nevoile celor peste 155 de milioane de pasageri. Wizz Air continuă să-și dezvolte rețeaua și să stimuleze piețele pe care le deservește prin prețuri mici, devenind astfel una dintre primele cinci companii aeriene din Europa. Planurile de viitor ale Wizz Air sunt susținute de comenzile deja angajate pentru alte 268 de aeronave de ultimă generație pentru livrare până la sfârșitul anului 2026, ceea ce va aduce flota la aproape 300 de aeronave, transportând 100 de milioane de pasageri pe an, susținută de o echipă de 10.000  de angajați.

Flota modernă WIZZ, cu o medie de 4,6 ani, este un element esențial în modelul de afaceri ultra low-cost al companiei aeriene, împreună cu caracteristicile modelului Airbus A321, care se numără printre cele mai eficiente aeronave cu un singur culoar.

„Concentrarea noastră absolută asupra realizării celui mai scăzut cost posibil de operare și, prin urmare, furnizarea celor mai mici prețuri de pe piață, a făcut ca Wizz Air să devină o companie aeriană de 100 de avioane la numai 14 ani de la primul său zbor”, a declarat József Váradi, Wizz Air Chief Executive Officer.

Până în 2023, 75% din locurile Wizz Air vor fi la bordul unui Airbus A321. O nouă etapă va începe în 2019, când companiei îi va fi livrat primul avion din familia Airbus A320neo, o aeronavă ale cărei motoare cu tehnologie de ultimă generație vor asigura o reducere cu 10% a costurilor unitare față de actualul Airbus A321ceo. Aeronavele vor fi propulsate de motoarele Pratt & Whitney PW1100G-JM, motorul cel mai ecologic și cel mai silențios din clasa sa, care va oferi un avantaj de combustibil de cel puțin 16% comparativ cu modelul A321ceo.

Wizz Air continuă să-și extindă masiv rețeaua ce numără acum 600 de rute, cu 100 de rute ce vor începe în 2018 și 2019. În România, 4 noi servicii aeriene au început deja în acest an, incluzând aici zboruri din București și Cluj–Napoca spre Atena. Alte 16 noi rute urmează să fie lansate, ca urmare a extinderii continue a companiei Wizz Air în regiune.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii