Cautare
, Redactor Forbes România

Industrie |
|

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, alocă o nouă aeronavă Airbus A321 și lansează două noi rute către Germania și Spania

Wizz Air, compania aeriană cu cea mai rapidă creștere din Europa, a anunțat astăzi extinderea bazei sale din Buccurești prin alocarea unei noi aeronave Airbus A321 și lansarea a două noi rute spre Memmingen în Germania și Castellon, Spania.
 aboneaza-te
wizz

Aeronava va deveni funcțională începând cu luna martie a anului viitor, investiția ridicându-se 120 de milioane de dolari. O dată cu aceasta se vor crea 42 de noi locuri de muncă directe cu compania aeriană la nivel local. Flota Wizz Air va crește la 11 aeronave, oferind o capacitate totală de 4,3 milioane de locuri de muncă.

Noua aeronavă va permite creșterea frecvențelor pe șase dintre rutele deja existente ale Wizz Air din București, mai exact Dortmund, Londra, Doncaster-Sheffield, Bologna, Treviso și Eindhoven.

În primele zece luni ale anului 2018, mai mult de 7 milioane de pasageri au călătorit la bordul aeronavelor companiei spre și dinspre România, în creștere cu 13% de la an la an.

„Suntem încântaţi să sărbătorim încă un moment de referinţă la Bucureşti. Pentru a reconfirma angajamentul nostru faţă de România, alocăm o altă aeronavă Airbus A321 bazei noastre din Bucureşti, ceea ce echivalează cu o investiţie de 120 milioane de dolari şi creează 42 de locuri de muncă suplimentare în cadrul Wizz Air. Cele mai noi rute conectează Bucureştiul cu Memmingen, Germania, o bijuterie ascunsă din Bavaria şi cu Castellón, Spania, o destinaţie nouă în reţeaua WIZZ. Pasagerii noştri români pot călători către aceste destinaţii europene populare, bucurându-se de un program convenabil de zboruri şi de preţuri începând de la 69 lei. Le urăm bun venit tuturor pasagerilor care îşi doresc să descopere aceste noi destinaţii dar şi alte destinaţii europene excelente, în timp ce se bucură de tarifele reduse WIZZ şi de experienţa excelentă la bord”, a declarat Johan Eidhagen, Chief Marketing Officer al Wizz Air.

Până în 2023, 75% din locurile Wizz Air vor fi la bordul unui Airbus A321. O nouă etapă va începe în 2019, când companiei îi va fi livrat primul avion din familia Airbus A320neo, o aeronavă ale cărei motoare cu tehnologie de ultimă generație vor asigura o reducere cu 10% a costurilor unitare față de actualul Airbus A321ceo. Aeronavele vor fi propulsate de motoarele Pratt & Whitney PW1100G-JM, motorul cel mai ecologic și cel mai silențios din clasa sa, care va oferi un avantaj de combustibil de cel puțin 16% comparativ cu modelul A321ceo.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii