FacebookTwitterLinkedIn

Aeronava Airbus A321 de ultimă generație, cu 230 de locuri, va asigura cursele pe cele mai noi rute, cu începere din București spre Atena, Göteborg, Nisa și Kutaisi, precum și frecvențele crescute către 8 destinații din București: Barcelona, Bari, Billund, Eindhoven, Geneva, Londra Luton, Paris Beauvais și Tel-Aviv.

„Sărbătorim azi aniversarea de 11 ani a bazei din București cu o aeronavă complet nouă și patru noi rute. Astfel, flota din București are patru aparate de zbor A320 și șase A321 (…). Cea de-a zecea aeronavă susține și creșterea numărului de zboruri săptămânale pe opt rute care aduc suplimentar încă 24 de plecări săptămânale de pe Aeroportul din București”, a declarat a declarat Sorina Ratz, Head of Corporate Communications Wizz Air (interimar).

În primele șase luni din 2018, mai mult de 1,6 milioane de pasageri au călătorit la bordul aeronavelor companiei din București, în creștere cu 10% față de aceeași perioadă din anul anterior.

În contextul unei cereri tot mai mari existente în România, Wizz Air lansează patru rute noi și crește frecvențele pentru opt din cele mai populare curse din București. Anul acesta, compania oferă mai mult de 4,2 milioane de locuri la vânzare, spre 47 de destinații din 20 de țări. Investiția totală Wizz Air din București depășește 1,1 miliarde de dolari. Baza deține o echipă formată din peste 400 de profesioniști în aviație și facilitează peste 2.300 de locuri de muncă.În perioada 2007-2018, un număr de 19 milioane de pasageri au fost transportați din București.

Wizz Air oferă în prezent 141 de rute către 22 de țări (inclusiv zborul intern București – Cluj Napoca) spre toată Europa de pe zece aeroporturi locale. În 2018, 20 de noi rute au fost deja anunțate din România, spre destinații populare precum Atena din București și Cluj – Napoca, Nisa, Lyon, Malmo sau Salonic din Iași. Wizz Air operează de pe aeroporturile din România cu o flotă tânără formată din 25 de aparate de zbor, inclusiv 5 noi și ultra- eficiente Airbus A321 cu 230 de locuri, și o echipă formată în prezent din mai mult de 1.000 de angajați locali.