Cautare
, Contributor

Uncategorized |
|

Wize Mirror, oglinda care promovează un stil de viață sănătos

Un consorțiu de cercetători și parteneri din industrie,  care provin din șapte țări ale Uniunii Europene, au primit finanțare din partea UE pentru a dezvolta Wize Mirror, informează newscientis.com.
mirror

Wize Mirror arată ca o oglindă, dar conține scanere 3D, camere multispectrale și senzori de gaze pentru a evalua starea de sănătate a utilizatorului. Acest lucru este posibil prin examinarea feței persoanei, în primul rând analizând tipul de ten, culoarea sau expresiile faciale.

Software-ul de recunoaștere facială caută markeri indicatori de stres sau anxietate, în timp ce senzorii de gaze iau probe de respirație de la utilizator pentru a arăta dacă persoana este fumătoare sau dacă este consumatoare de alcool.

Cine este antreprenorul rus care a dat 100 milioane dolari pentru căutarea extratereștrilor

Scanerele 3D analizează forma feței în timp real, creșterea în greutate sau pierderea, în timp ce camerele de luat vederi multispectrale pot estima niveluri ale ritmului cardiac sau hemoglobina.

După ce software-ul a analizat fața – timp de un minut – oglinda alcătuiește un scor care indică gradul de sănătate al utilizatorului  dar oferă și consiliere personalizată în legătură cu îmbunătățirea stării generale de sănătate.

Tehnologia de consum care poate interpreta semnalele corpului și indică sănătatea fizică și mentală este pe cale de a face parte din viața de zi cu zi. De exemplu, Cardiio, dezvoltat la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, este o aplicație care se folosește de camera unui smartphone pentru a monitoriza pulsul inimii. Un alt exemplu, în cadrul Media Lab MIT, cercetătorul Javier Hernandez  a dezvoltat un program numit SenseGlass, care folosește Google Glass și alte obiecte care pot fi purtate pentru a măsura starea de spirit a cuiva și pentru a ajuta utilizatorii să își gestioneze emoțiile.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii