Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Afaceri |
|

Wipro a încheiat un parteneriat digital cu Metro, compania de comerț en-gros

Compania globală Wipro a încheiat un parteneriat cu firma de comerț en-gros METRO AG.  
parteneriat

Cele două companii, Wipro din domeniul tehnologiei informației, consultanță și servicii de afaceri și METRO AG, ce se ocupă cu comerțul en-gros, au anunțat un parteneriat strategic. 

Ca parte a acestei tranzacții, Wipro va  prelua  diviziile de IT ale METRO AG – METRO – NOM  GMBH în Germania și METRO Systems Romania  S.R.L. Prin acest  parteneriat, peste 1.300 de angajați din  Germania, România și India vor fi transferați la Wipro, oferindu-li-se noi oportunități de a avansa în carieră, de a accesa inovația, lucra cu tehnologii digitale de top și adopta noi modalități de lucru, care permit agilitatea, viteza și scalarea în domeniul ingineriei”, arată un comunicat de presă.

Valoarea estimată a tranzacției, cu o durată inițială de 5 ani, este de aproximativ 700 milioane de dolari, potrivit aceleiași surse. Wipro  va oferi un program complet de transformare a tehnologiei, sistemelor de inginerie și a soluțiilor pentru METRO, în acord cu poziționarea acestuia ca furnizor ce oferă servicii complete en-gros pentru industria alimentară hotelieră, restaurante și servicii de catering.

Suntem într-o etapă în care dorim să ne concentrăm asupra activităților care ne vor oferi cel mai puternic avantaj competitiv posibil și, pentru a face acest  lucru, trebuie să fim  încrezători în infrastructura digitală care stă la baza creșterii noastre. Parteneriatul cu Wipro ne permite să simplificăm activitatea de IT, să ne dedicăm 100% profilului activității noastre și ne oferă un acces esențial la inovare și la cele mai bune practici digitale“, declară Timo Salzsieder,  CIO, METRO AG. “Angajații Metro transferați la Wipro vor avea acces la inovații de vârf, ceea ce vă accelera dezvoltarea lor profesională. Aștept cu nerăbdare să  continue colaborarea strânsă și parteneriatul  cu ei, pentru că vor continua să sprijine nevoile noastre IT în 25 de țări METRO.”

Parteneriatul are în vedere și formarea unui Consiliu comun pentru Transformare și Inovare, care va ghida companiile prin transformare și va asigura inovarea colaborativă pe tot parcursul parteneriatului.

“Ca și noi, METRO AG se concentrează pe valorificarea transformării digitale pentru un avantaj competitiv. Rolul Wipro este de a face această transformare eficientă și eficace. La fel de importantă pentru noi este primirea a 1.300 de colegi noi în cadrul Wipro și asigurarea faptului că această mutare este una pozitivă și îi responsabilizează pe fiecare dintre ei. Wipro și METRO împărtășesc foarte multe lucruri în comun în ceea ce privește cultura și valorile, care ne-au ghidat discuțiile de-a lungul timpului și au dus la formarea Consiliului comun de Transformare și Co-inovare. Relația noastră cu METRO este un parteneriat semnificativ și strategic“, spune Thierry Delaporte, Chief Executive Officer și Managing Director, Wipro Limited.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii