Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Tech |
|

Windows 11 va fi disponibil ca upgrade gratuit pentru Windows 10 în perioada imediat următoare

Noul sistem de operare Windows 11, lansat joi de Microsoft, va fi disponibil pe computerele noi și pe computerele eligibile pentru Windows 10, printr-un upgrade gratuit, în perioada imediat următoare.
windows 11

Sistemul de operare aduce utilizatorilor noi instrumente ce facilitează munca și sporesc capacitatea de a efectua mai multe sarcini simultan, cu accent pe lucrurile importante, transmite Microsoft. De asemenea, la capitolul design, Windows 11 aduce un nou buton de Start şi taskbar, dar și sunete noi, fonturi și icoane.

În meniul noii platforme apar Snap Layouts, Snap Groups şi Desktops – funcţii noi, concepute pentru a ajuta utilizatorii să-şi organizeze ferestrele de lucru şi să-şi optimizeze ecranul. În plus, prin intermediul funcţiei Desktops, aceştia pot crea desktopuri separate pentru fiecare tip de activitate, pe care le pot personaliza apoi după bunul plac – desktopuri pentru muncă, gaming sau şcoală.

Noul sistem de operare de la Microsoft integrează Widgets – un nou feed personalizat, alimentat de inteligenţa artificială şi de cea mai nouă versiune a browser-ului Microsoft Edge, iar pentru creatori şi editori, funcţia deschide în Windows noi ecrane pentru a oferi conţinut personalizat.

De asemenea, prin intermediul Microsoft Store, utilizatorii de Windows pot avea acces la aplicaţii şi conţinut pentru vizionare, creaţie, jocuri, lucru şi învăţare. Totodată, începând din acest an, vor putea fi descoperite în Windows 11 aplicaţii Android în Microsoft Store, ce pot descărcate prin Amazon Appstore.

Pentru domeniul IT, Windows 11 este construit pe fundaţia compatibilă Windows 10, în aşa fel încât acesta va putea fi implementat într-un mod similar cu Windows 10. Tranziţia la Windows 11 va fi, aşadar, ca o actualizare a Windows 10, iar experienţele de gestionare familiare pe care le avem la dispoziţie astăzi – cum ar fi Microsoft Endpoint Manager, configuraţia cloud, Windows Update for Business şi Autopilot – vor sprijini procesul de integrare a sistemului de operare Windows 11.

Începând de săptămâna viitoare, gigantul american de tehnologie va lansa o versiune-pilot a Windows 11, pentru feedback, în cadrul Programului Windows Insider.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii