Cautare
, Contributor

Travel |
|

Wild Carpathia 3 sau frumuseţea pădurilor sălbatice ale Munţilor Carpaţi

wild_carpathia.JPG
Avanpremiera părţii a treia a documentarului de promovarea a României, Wild Carpahia, a fost prezentată miercuri seară de Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri și Turism, alături de Autoritatea Naţională pentru Turism.

Realizat de către echipa Travel Channel şi Almond Films, Wild Carpathia  aduce în atenţia întregii lumi tradiţiile şi obiceiurile româneşti, contribuind la promovarea României pe plan internaţional şi la dezvoltarea sectorului turistic autohton. Documentarul prezintă bogăţiile şi frumuseţile României la adevărata lor valoare, descriind cu fidelitate câteva dintre experienţele unui turist care se aventurează pe meleagurile noastre.

Prinţul Charles de Wales a avut un mesaj special pentru România pe care l-a transmis  prin intermediul ambasadorului Marii Britanii şi Irlandei de Nord la Bucureşti, Martin Harris, prezent la eveniment.

"Îmi pare rău că nu pot fi alături de dumneavoastră în această seară la București, dar sunt alături cu spiritul în sprijinirea unei cauze care este aproape de spiritul meu. Spun frumuseţe neatinsă, dar din păcate lucrul aceasta este pe cale să se piardă. Se estimează că România pierde 3 hectare de pădure virgină pe oră. Mai trist este că aceasta se întâmplă în zone care ar trebui protejate. România este unul dintre puţinele locuri în care mai există întinderi uriașe de păduri virgine. Aceste păduri sunt o adevărate sărbătoare a biodiversităţii. Ele găzduiesc o treime din populaţia Europei în ceea ce privește urșii bruni, lupii și râșii.  Aceasta face din Carpaţii românești o comoară nepreţuită pe un continent care demult și-a pierdut astfel de comori sălbatice. Ceea ce dumneavoastră aveţi aici în România a devenit de o raritate extremă. Pădurile înfloritoare pot fi înlocuite, însă, cu peisajele mohorâte pe care le vedem în ultimul timp în multe locuri din Europa”, a spus Prinţul Charles în mesajul său.

„Unul din motivele pentru care întotdeauna mi-a făcut mare plăcere să revin în România este frumuseţea naturală extraordinară a peisajelor sale şi a pădurilor sălbatice virgine din Munţii Carpaţi", a mai spus Prinţul Charles în scrisorea transmisă.

Din cele 322.000 de hectare de păduri virgine din regiunea Eurocarpatică, 210.000 de hectare sunt în România. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii