Cautare
, Staff

Travel |
|

Wigetworks lansează Airfish 8, avionul care zboară pe mare

Luând exemplul rușilor din anii '60, compania Wigetworks lansează Airfish 8, o aeronavă capabilă să atingă 180 km/h și să descopere locuri neexplorate încă. Anul 2018 se dorește a fi anul în care modelul va fi dat spre folosință.
plane2

Situată în Singapore, Wigetworks, compania responsabilă de construirea acestui avion își dorește să schimbe modul în care oamenii călătoresc, oferind o alternativă inovatoare cu scopul de a „transforma și revoluționa serviciile de transport maritim.”

Sim Wong Hoo, acționar al Wigetworks și fondator al fabricii Creative Technology, o companie care se ocupă cu designul, fabricarea și distribuția produselor digitale, explică posibilitățile insulare pe care acest model le poate explora, precum Indonezia, Filipine, Polinezia sau Caraibe, oferind o variantă mult mai rapidă de călătorie și deschizând altele neexplorate încă.

Modelul planează deasupra apei, oferind capacitatea de a atinge și 180 de km/h, de două – trei ori mai mult decât puterea unui feribot. Grație faptului că plutește deasupra apei, modelul Airfish 8 nu necesită un spațiu special pentru acostare, devenind astfel un instrument eficient și rapid pentru explorarea insulelor, acolo unde bărcile nu pot ajunge.

Echipat cu un motor V8 de 7 litri, asemănător unei mașini de cursă, Airfish 8 se bazează pe un principiu cunoscut, WIG (Wing-in Ground), tradus prin „Zbor cu efect de sol”, pus în practică de sovietici în anii ’60, deși atât germanii, cât și americanii au făcut cercetări pentru dezvoltarea acestui concept.

În ceea ce privește decolarea și amerizarea, cele două acțiuni se petrec relativ rapid și fără probleme atunci când marea este calmă, în schimb atunci când valurile sunt agitate poate dura mai mult. Cu toate acestea, Sim Wong Hoo menționează că nu durează mai mult de 30 – 45 de secunde, iar odată aflată în aer, aeronava nu mai este influențată de starea mării.

Pe lângă beneficiile deja exprimate, Sim le amintește și pe cele legate de transportul personalului de la o bază petrolieră la alta, a mărfurilor, a fructelor de mare, împreună cu îmbunătățirile pe care această platformă le poate oferi gărzii de coastă, poliției și serviciilor militare.

În prezent Airfish se află încă în testări, dar se presupune că va deveni operațional în a doua jumătate a lui 2018.

Sursă: Forbes.com

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii