Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Industrie |
|

Wienerberger, creştere de 13% în 2013

constructii_ilustratie_sxc.hu_.jpg
Wienerberger a generat o creştere de 13% a cifrei de afaceri în 2013 la nivel mondial. 

Wienerberger AG, cel mai mare producător de cărămizi la nivel mondial, a anunțat pentru anul 2013 o cifră de afaceri de 2,7 miliarde de euro, în creștere cu 13 procente comparativ cu anul trecut, în ciuda condiţiilor meteo neobişnuit de nefavorabile în primele şase luni ale anului în Europa, dar şi a performanţei în general slabe a industriei construcţiilor pe tot parcursul anului.

Grupul Wienerberger s-a extins în 2013 pe pieţele din mai multe ţări, iar rezultatul net indică o mică pierdere de € 8 milioane, dar firma generarat un flux de numerar de  93 milioane de euro anul trecut. În ultimul trimestru al 2013, cifra de afaceri s-a ridicat la 628,7 milioane de euro şi a crescut cu 3% faţă de trimestrul 3 al anului anterior, iar EBITDA operaţional a crescut semnificativ, cu 27% faţă de ultimele trei luni ale lui 2012, până la 56 de milioane de euro în ultimul trimestru din 2013. 

„În România, cifra de afaceri şi câştigurile s-au îmbunătăţit în 2013”, spune Corneliu Fecioru, membru in Consiliul de Administraţie al Wienerberger Sisteme de Cărămizi, Vânzări şi Marketing. Wienerberger Sisteme de Cărămizi deține trei unități de producție la nivel local, în Gura Ocniței – Dâmbovița, Sibiu și Tritenii de Jos – Cluj. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii