FacebookTwitterLinkedIn

De asemenea, EBITDA a crescut cu 9%, ajungând la cifra de 266 milioane de euro. Această creştere puternică a fost realizată în pofida unui mediu de piaţă în continuare dificil. În Europa, rezultatele au fost influenţate negativ de condiţiile meteo neobişnuit de nefavorabile în primele şase luni ale anului, dar şi de performanţa în general slabă a industriei construcţiilor pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, Wienerberger a generat o creştere puternică a cifrei de afaceri şi a câştigurilor în 2013.

Măsurile de restructurare lansate în 2012 au fost implementate conform planului în ultimul an, iar datoria netă s-a redus substanţial, datorită disciplinei financiare stricte şi managementului riguros al capitalului circulant. Raportul dintre datoria netă şi EBITDA operaţional a egalat doi ani la sfârşitul lui 2013, în mod clar sub ţinta noastră internă de doi ani şi jumătate. Chiar dacă rezultatul net indică o mică pierdere de € 8 milioane, am demonstrat încă o dată că modelul nostru de afaceri este unul puternic, prin generarea unui flux de numerar de € 93 milioane anul trecut”, a comentat Heimo Scheuch, Chief Executive Officer al Wienerberger AG, cu privire la rezultatele din 2013.

În România, cifra de afaceri și câștigurile s-au îmbunătățit în 2013, potrivit lui Corneliu Fecioru, membru în Consiliul de Administraţie al Wienerberger Sisteme de Cărămizi, Vânzări şi Marketing. Oficialul companiei nu a precizat nivelul exact al veniturilor și câștigurilor înregistrate de companie anul trecut în România.

„Ne propunem să atingem o creştere substanţială a cifrei de afaceri şi câştigurilor la nivelul întregului an, precum şi să revenim pe profit. Mă aştept la un EBITDA operaţional de aprox. € 300 milioane în 2014. Piaţa construcţiilor rezidenţiale noi din Europa ar trebui să se stabilizeze sau chiar să crească uşor, iar tendinţa pozitivă din SUA ar trebui să continue.(…) Pentru 2014 am stabilit un buget de € 125 milioane pentru cheltuielile de investiţii obişnuite, care includ operaţiunile de mentenanţă şi îmbunătăţirile tehnologice”,a adăugat Heimo Scheuch.