FacebookTwitterLinkedIn

Reprezentanții WhatsApp au declarat că amenda este „total disproporționată” și că vor face apel. Cu toate acestea, amenda autorităților irlandeze este semnificativ mai mică decât amenda record de 886,6 milioane de dolari, acordată companiei Amazon de către agenția de confidențialitate din Luxemburg în iulie, transmite Reuters.

Comisia irlandeză pentru confidențialitatea datelor, principala autoritate de reglementare a confidențialității datelor pentru Facebook în cadrul Uniunii Europene, a declarat că problemele WhatsApp sunt legate de conformitatea cu normele GDPR din 2018 ale UE privind transparența datelor.

„Aceasta include informații furnizate persoanelor vizate despre prelucrarea datele transmise între WhatsApp și alte companii Facebook”, a declarat autoritatea de reglementare irlandeză într-un comunicat.

Autoritățile de reglementare a datelor din alte opt țări europene au declanșat un mecanism de soluționare a litigiilor după ce Irlanda și-a anunțat decizia provizorie în legătură cu ancheta WhatsApp, care a fost declanșată în decembrie 2018.