Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Social media |
|

WhatsApp a dat în judecată guvernul indian. Care sunt motivele

WhatsApp susține în instanță că noile reglementări media lansate de guvernul indian duc la încălcarea confidenţialităţii.  
Whatsapp desktop video

Reuters nu a putut confirma independent existenţa procesului deschis de WhatsApp.

WhatsApp a depus o plângere legală în Delhi împotriva guvernului indian, cu scopul de a bloca noile reglementări media ce intră în vigoare miercuri, potrivit mai multor surse citate de Reuters.

Compania cere Curţii Supreme din Delhi să decidă că una dintre noile reglementări reprezintă o încălcare a drepturilor la confidenţialitate, căci prevede ca firmele de social media să identifice „primul emitent de informaţie” când autorităţile o cer.

Concret, dacă legea cere platformei de socializare să “demaște” infractorii, acest lucru nu este posibil, căci mesajele sunt criptate complet. Pentru a respecta legea, WhatsApp a precizat că ar trebui să le decodifice şi în cazul receptorilor, şi al iniţiatorilor mesajelor.

Printre noile reguli se numără cerinţa ca marile companii de social media să desemneze cetăţeni indieni în posturi cheie, să înlăture conţinut în decurs de 36 de ore prin ordin juridic şi să creeze un mecanism care să răspundă plângerilor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii