FacebookTwitterLinkedIn

Valoarea totală a proiectului este de 1 milion de euro, din care peste 650.000 de euro au fost atrași ca finanțare nerambursabilă, prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020, cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Aplicaţia Wello este dezvoltată de Art Dynasty, companie prezentă pe piața românească a serviciilor de design specializat – User Interface și User Experience Design – din anul 2010.

Mai exact, o echipă de șapte specialişti în tehnologia informaţiei din judeţul Cluj a demarat proiectul pentru realizarea Wello (platformă web şi aplicaţie pentru dispozitive mobile), care să ajute copii cu probleme de greutate să slăbească şi să aibă un stil de viaţă sănătos, bazat pe o alimentaţie corespunzătoare vârstei, activitate fizică constantă şi joc în august 2017.

Bazată pe un program de inteligenţă artificială (AI), platforma va fi lansată în toamna acestui an, în varianta beta, urmând ca varianta finală să fie lansată anul viitor și fiind destinată familiilor cu copii cu vârste între 8 şi 14 ani. 

Platforma propune o soluţie practică la problema excesului de greutate în rândul copiilor, în contextul în care unu din trei copii din Europa, cu vârste între 6 şi 9 ani, este, în prezent, supraponderal sau obez. În România, problema este şi mai acută, cu cât ţara noastră se află pe locul al doilea în Europa în ceea ce priveşte numărul copiilor cu exces de greutate.

Platforma Wello include o componentă de gamification care îi va ajuta și îi va ține mereu motivați pe copii și, folosind inteligenţa artificială, va evalua progresul stării de sănătate în cadrul fiecărei familii”, spune Sveatoslav Vizitiu, cofondator al Wello.

În plus, platforma Wello permite interacţiunea cu dispozitive pentru monitorizarea activităţii, precum brăţări de fitness şi smartwatch-uri, preluând, analizând şi integrând informaţiile colectate în recomandările personalizate de nutriţie şi activitate fizică ale utilizatorilor.