FacebookTwitterLinkedIn

Scopul evenimentului – promovarea bijuteriei contemporane ca o formă de artă de sine-stătătoare și delimitarea ei clară de producția de serie sau de nișa handmade – este potențat anul acesta prin folosirea unor materiale prețioase, respectiv aur alb și galben, în combinație cu pietre semi-prețioase sau prețioase.

,,Aurul ca material în bijuteria contemporană face legătura între lumea valorilor convenționale, măsurabile cu instrumente economice, și bijuteria ca formă de artă contemporană”, explică David Sandu, creator de bijuterie contemporană și fondatorul școlii Assamblage. ,,Ca dovadă, colecțiile importante și investițiile în artă iau în considerare la ora actuală și bijuteriile”. Aducând în prim plan doar șapte designeri – David Sandu, Andreia Popescu, Alis Lalu, Alina Simion, Alexandra Ungurelu, Alexandru Lupu și Grig Mitrea – Jewelry Design Fair nu vizează doar componenta artistică a bijuteriei, ci și pe cea investițională, creațiile designerilor români fiind privite ca plasamente originale și sigure pe termen lung.

Evenimentul se va desfășura în spațiul galeriei de artă ArtXpert Fine ArtConcept-Store, pe Str. Puțul lui Zamfir, nr. 45-47, București (zona Dorobanți). Expoziția va fi deschisă publicului sâmbătă, 8 iunie, între orele 10.00 si 20.00, iar duminică 9 iunie în intervalul 12.00-18.00. Intrarea este liberă.