Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

Webhelp cumpără PitechPlus, companie clujeană specializată în soluții software

Grupul Webhelp anunță achiziția PitechPlus, companie românească ce proiectează, dezvoltă și implementează soluții software personalizate, destinate, în special, digitalizării proceselor de vânzare și a automatizării proceselor.
 aboneaza-te
Bogdan_Herea_CEO_PitechPlus

Fondată în 2006, PitechPlus oferă soluții software integrate și servicii de consultanță în transformarea digitală pentru 36 de clienți, din 8 țări. Cu peste 270 de angajați în sediile din Cluj-Napoca și Târgu Mureș și colaborând cu clienți din Franța, Elveția, Germania, Regatul Unit, Statele Unite și Benelux, PitechPlus are o prezență globală, care îi permite să își sprijine clienții să își dezvolte afacerile.

PitechPlus țintește o cifră de afaceri de 11 milioane de euro în 2019, cu douăzeci de procente mai mult față de anul precedent, păstrând aceeași rată de profit ca și în 2018.

Această achiziție se înscrie în strategia grupului Webhelp de a-și consolida serviciile ce au la bază tehnologia, destinată implementării strategiei companiilor de transformare digitală, printr-o ofertă de soluții personalizate, ce combină managementul relației cu clienții, inteligența artificială și automatizarea.

„Achiziția PitechPlus ne va permite să răspundem mai bine nevoilor de dezvoltare ale clienților noștri, având o structură scalabilă inovatoare și competitivă, specializată în metodologiile de dezvoltare agile”, a spus Yan Noblot, CTO al Webhelp Grup.

PitechPlus își va păstra actuala structură de management: Bogdan Herea, fondatorul, va rămâne la conducerea companiei cu sediul central în Cluj Napoca (România).

Asocierea cu o echipă globală de antreprenori precum Webhelp, cu care împărtășim aceeași cultură și aceleași valori, este o oportunitate fantastică pentru PitechPlus. Ne oferă contextul ideal pentru a face încă un pas în evoluția companiei, aducând clienților din portofoliul Webhelp expertiza, metodologiile și talentul colegilor noștri”, a spus Bogdan Herea, CEO PitechPlus.

Webhelp a avut, în 2018, o cifră de afaceri de 1,4 miliarde de euro, , realizată de o echipă de 50.000 de angajați ce își desfășoară activitatea în peste 140 de centre de operațiuni din 36 de țări. Începând cu martie 2016, Webhelp este deținut de echipa sa de management și de KKR, fond global de investiții. În prezent, Webhelp se află în faza finală a tranzacției cu GBL (Groupe Bruxelles Lambert), în calitate de nou acționar, ce urmează să înlocuiască KKR iar închiderea tranzacției este așteptată să fie anunțată înainte de sfârșitul anului, după obținerea autorizațiilor de reglementare necesare.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii