Cautare
, Contributor

Bani și Investiţii |
|

WebEye: Piața românescă de cutii negre pentru camioane, în creștere

Producătorul maghiar de cutii negre ale camioanelor,WebEye, susține că piața românească are potențial de creștere.
Daimler_Trucks.jpg

Directorul de vânzări al WebEye în România, Levente Gall a explicat că sistemele de management al flotelor auto (telematice) devin din ce în ce mai căutate deoarece au un impact major asupra afacerilor, mai precis reduc costurile operaționale ale companiilor. Cu o cifră de afaceri de peste 2 milioane de euro în 2014, WebEye estimează o creștere de 25% pentru anul curent, iar piața autohtonă a început să se maturizeze în timp ce soluțiile tip GPS pierd teren, conform reprezentantului.

În prezent, un manager poate afla în orice moment unde se află camioanele sale, viteza cu care conduc șoferii, cât combustibil consumă, dar și cât de mult frânează.

Potrivit companiei, două aplicații sunt valabile: eControl și eDownload. Cu ajutorul celei dintâi, se poate verifica timpul în care șoferii trebuie să conducă înainte să facă o pauză, așa cum prevede Regulamentul 561 al UE. Dacă există abateri, dispecerul este alertat, iar sancționarea companiei în cazul unui control rutier poate fi evitată. Cealaltă aplicație, eDownload, permite utilizatorilor să descarce la distanță date de pe cardul de tahograf digital, pentru a nu mai fi nevoit să revină în țara de origine după 28 de zile cu scopul de a accesa aceste date.

WebEye intenționează să lanseze o nouă aplicație în România, DrivingStyle, ce va avea rolul de a evalua în timp real modul în care conduc șoferii.

WebEye aparține companiei maghiare Lambda-Com Group, are 500 de clienți și peste 6000 de vehicule echipate cu sisteme telematic.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii