FacebookTwitterLinkedIn

Baume & Mercier reconfirmă relația privilegiată pe care o are cu tinerii. Cadrane colorate, diverse versiuni de curea sau brățară, mărimi diferite – ca de obicei, brandul a adus la târg o amplă ofertă, înnoindu-și colecțiile Riviera, Classima și Hampton, anunțând proiecte noi inspirate din lumea skateboarderilor și artiștilor. Atrage atenția modelul automatic Classima ref. 10633, cu Fazele Lunii și dată în dreptul orei 3. Ceasul are carcasă din oțel, cu diametrul de 34 mm, cadran din sidef, model guilloché raze de soare, opt diamante marcând orele și disc lunar placat cu rodiu.

Skeletonizare extremă
Chronoswiss a prezentat două modele SkelTec, Pitch Black și Azur, pornind de la provocarea venită de la un client care-și dorea ceasuri mai ușoare, dar care să păstreze intact ADN-ul brandului. SkelTec este echipat cu un calibru cu întoarcere manuală ultraskeletonizat, cu o rezervă de mers de 48 de ore, aflat într-o carcasă de oțel, cu diametrul de 45 mm. Ceasul are două tipuri de curea – din piele de vițel sau din material textil.


Echilibrul asimetriilor
O serie interesantă de noutăți a prezentat Maurice Lacroix, actualizând colecțiile Aikon și Pontos. Am remarcat noile cronografe – câte unul pentru fiecare colecție – și, în special, modelul Aikon Master Grand Date. Este un ceas openworked, cu un afișaj descentrat pentru ore și minute și un altul reprezentând secunda periferică. Cel mai mult îmi place poziționarea datei care reface cumva ideea logică de citire a timpului de la stânga la dreapta, anume întâi data și apoi ora.

Pe lângă tehnicitatea dată de elementele cadranului, un alt atu al ceasului este robustețea conferită de designul carcasei de oțel, cu diametrul de 45 mm, care face corp comun cu brățara (disponibilă în două versiuni, metalică și din cordura).