FacebookTwitterLinkedIn

Piaget Altiplano Ultimate Concept, lansat în 2018, revine acum în forță, omagiind acel loc fermecat unde a început povestea Piaget în 1874: La Côte-aux-Fées. Puntea, șuruburile, indicatoarele și cadranul au o nuanță intensă de verde-pădure, ce amintește de dealurile și munții împăduriți din La Côte-aux-Fées.

În atelierele din La Côte-aux-Fées, fiecare ceas îi este încredințat unui singur meșter ceasornicar. În ceea ce privește calibrul, placa de bază este lucrată direct în carcasa din aliaj de cobalt, care este atât de subțire, încât doar 0,12 mm separă mecanismul de încheietura persoanei care poartă ceasul. Și alte componente au fost drastic redimensionate, roțile fiind reduse de la grosimea de 0,20 mm la doar 0,12 mm, în timp ce cristalul safir este acum cu 80% mai subțire, ajungând la 0,2 mm. Coroana a fost și ea reinventată, luând forma unui sistem telescopic plat, cu un instrument propriu de armare, personalizat.

De asemenea, Piaget lansează 6 noi modele Limelight Gala, de culoare albastră, galbenă sau roz, urmând traseul soarelui pe parcursul unei zile: albastru pentru cerul dimineții, galben pentru prânz și roz pentru apus. Fiecare model este pavat cu o pantă lină de safire colorate.

Probabil modelul meu preferat din acest an de la Piaget este Limelight Gala High Jewellery Black Opal – cadranul este realizat din cel mai frumos opal australian pe care l-am văzut vreodată – piatra favorită a domnului Yves Piaget, pe care am avut onoarea să-l cunosc și să-l intervievez.