Cautare
, Contributor

Orologerie de lux |
|

Watches and Wonders (X): Panerai eco, Carl F. Bucherer simfonic

Panerai și Carl F. Bucherer au prezentat colecții cu mesaj eco, prin care sprijină speciile amenințate și contribuie la protejarea mediului.
CARL F. BUCHERER MANERO MINUTE REPEATER SYMPHONY

Panerai devine vârful de lance al mișcării pentru protecția mediului în rândul brandurilor orologere, anunțând lansarea modelului Submersible eLAB-ID – un ceas-concept, cu cel mai mare procent de material reciclat folosit vreodată în fabricarea unui ceas – 98,6% din greutatea sa provine din materiale ce includ o proporție însemnată de elemente reciclabile.


Carcasa, cadranul și punțile – toate sunt realizate din EcoTitanium, un aliaj de titan reciclat cu peste 80% conținut reciclat. Ceasul folosește pigment SuperLuminova 100% reciclat, precum și silicon 100% reciclat pentru eșapamentul mecanismului.

Deși CEO-ul Panerai, Jean-Marc Pontroue, a mărturisit pentru Lifetime Magazine că vor trece mulți ani până când materialele reciclate vor putea fi folosite la toate colecțiile și modelele brandului, nu putem să nu remarcăm acest început foarte bun și încurajator, care necesită doar consecvență pentru a deveni un succes global. Mai mult decât atât, Panerai și-a pus propriul sistem de aprovizionare la dispoziția tuturor companiilor interesate să achiziționeze materia primă de la companii de reciclare și chiar a transmis o provocare către partenerii și furnizorii săi din industriile orologeră, aeronautică și auto să înceapă să folosească sistemul pe care l-a pus la punct compania. Toate denumirile companiilor specializate în reciclare cu care colaborează Panerai sunt publicate pe site-ul companiei orologere.


O altă noutate Panerai care îmi place foarte mult este Luminor Chrono Luna Rossa, o ediție limitată la 1.000 de exemplare și o minunată piesă ce marchează colaborarea brandului cu echipa Luna Rossa Prada Pirelli, echipă care concurează în legendara Cupă a Americii la iahting. Îmi place cadranul albastru tip sandvici, cu detalii sport și scală tahimetrică, carcasa de 44 mm din oțel periat și minunata curea de culoare albastră cu personalizare Luna Rossa, creată prin combinația a două materiale (cauciuc și material textil). Nu voi vorbi acum despre noul model pentru doamne al brandului, deoarece, pentru un fan Panerai inflexibil, așa ca mine, un model din sidef alb este destul de greu de digerat și, prin urmare, voi mai avea nevoie de ceva timp de gândire în privința acestei piese.
 

Carl F. Bucherer simfonic
Carl F. Bucherer își sărbătorește parteneriatul cu Manta Trust, organizație care luptă pentru protejarea pisicilor de mare și a mediului lor natural. Brandul orologer de familie lansează modelul Patravi ScubaTec Maldives. Acesta este cel de-al patrulea ceas pe care Carl F. Bucherer l-a lansat în parteneriat cu Manta Trust din 2017 încoace.

Carl F. Bucherer Patravi ScubaTec Maldives 
Carl F. Bucherer Patravi ScubaTec Maldives 

 

O parte din veniturile obținute din vânzările fiecărui model a fost donată fundației; de asemenea, o sumă din vânzarea Patravi ScubaTec Maldives este special dedicată noului proiect Manta Trust: o stație de cercetare plutitoare. Acest al patrulea ceas are o carcasă din inox de 44,6 mm și o lunetă rotativă unidirecțională din inox, cu inserții ceramice albastre și albe. O scală de 60 de minute cu marcaje luminoase facilitează calculul timpului scurs sub apă. Cadranul de un albastru luminos este decorat cu un ornament cu valuri, cu finisaj lăcuit.

Carl F. Bucherer Manero Minute Repeater Symphony

 

Brandul a anunțat, de asemenea, lansarea celui mai complicat ceas al său până la această dată – Manero Minute Repeater Symphony. Este vorba despre un cronometru certificat COSC, echipat cu trei elemente de mecanism periferice dezvoltate la nivel intern (rotorul, regulatorul și floating tourbillon). Mai mult decât atât, ceasul include un mecanism cu repetiție la minut cu regulator montat periferic.

Ceasul marchează parteneriatul dintre Carl F. Bucherer și Lucerne Festival Orchestra, care, de altfel, a compus o nouă piesă muzicală inspirată de repetiția la minut Manero. În ceea ce privește modelul MR3000 Manufacture Calibre, este prima oară când rotorul periferic este combinat nu doar cu un tourbillon periferic suspendat („plutitor”), ci și cu regulatorul unui mecanism cu repetiție la minut, de asemenea montat periferic. Carcasa de 43 mm este din aur roz, iar cadranul este din aur alb de 18 k. Mie îmi place… cutia, care include și o cameră de rezonanță special proiectată, pentru melodia ceasului.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii