FacebookTwitterLinkedIn

Brandul a revenit asupra unui model-legendă, căruia i-a dat o nouă interpretare, lansând astfel noul Excalibur Single Flying Tourbillon. Creând impresia unui ceas mai suplu și mai ușor, dar accentuând, în același timp, senzația de transparență și profunzime, calibrul este reconstruit în întregime și transformat într-o operă de artă arhitecturală, în care celebra stea caracteristică brandului Roger Dubuis levitează acum liber deasupra bariletului. 

Excalibur Single Flying Tourbillon

Noul calibru RD512SQ este dotat cu o cușcă tourbillon inferioară din titan (jumătate din greutatea inoxului) și o cușcă tourbillon superioară din aliaj cobalt-crom cu finisaj tip oglindă. Rezerva de funcționare este acum de 72 de ore – o capacitate impresionantă pentru un astfel de ceas.

Excalibur Glow Me Up


Vorbim despre orologerie de lux în toată regula, lucru pe care îl admir; dar ceea ce mi-a plăcut cu adevărat anul acesta la Roger Dubuis și modelul pentru care îi aplaud fără rezerve este Excalibur Glow Me Up – luneta este decorată cu 60 de diamante cu tăietură tip baghetă, care strălucesc în întuneric. Da, chiar așa, strălucesc multicolor. Spațiile în care sunt montate pietrele sunt umplute cu SuperLuminova, astfel încât diamantele să pară a fi luminescente, fără a fi modificate în vreun fel.

De asemenea, există și un patent suplimentar care permite aplicarea pigmentului pe unghiurile mecanismului, precum și pe legendara punte în formă de stea. În vremurile sumbre pe care le trăim, cu cât avem parte de mai multă culoare, cu atât mai bine, aș spune eu. Să fim însă clar înțeleși: vorbim în continuare despre orologerie serioasă, la standardele Poinçon de Genève, condimentată însă cu un strop de simț al umorului și joie de vivre.