FacebookTwitterLinkedIn

Bvlgari a lansat, la Watches and Wonders, Octo Finissimo Perpetual Calendar – un ceas uimitor de discret, monocromatic, subțire, elegant – o adevărată operă de artă care poate fi purtată nu doar la ocazii cu adevărat speciale, dar și zi de zi, la jeanși.

Vorbim despre nu mai puțin de 408 componente care interacționează unele cu altele în spațiul extrem de restrâns oferit de carcasa de 5,8 mm – în acest scop, inginerii de design au fost nevoiți să vină cu soluții noi, originale, pentru dezvoltarea calibrului de 2,75 mm, apelând la un microrotor și folosind cu scrupulozitate spațiul dintre componente, fără a fi nevoiți să reducă dimensiunile acestora.

Mecanismul alimentează indicatoarele pentru oră și minute, dar și funcțiile calendarului perpetuu: afișaj retrograd al datei, zi, lună și afișaj retrograd al anilor bisecți. Sunt ajustate de trei corectori: primul pentru dată în dreptul orei 2, al doilea pentru lună în dreptul orei 4 și un al treilea pentru ziua săptămânii, situat între orele 8 și 9. Îmi place acest ceas pentru că oferă foarte multă valoare într-o carcasă foarte compactă, dar și pentru că, după părerea mea, este expresia perfectă a mottoului Casei: L’Estetica della Meccanica.


Pentru doamne – sau, mai bine zis, pentru acele doamne care probabil nu vor dori să poarte Calendarul Perpetuu, brandul a lansat minunatul model Serpenti Misteriosi Cleopatra, un ceas unic în felul său, cu aspect de brățară-manșetă, un spectaculos puzzle de nestemate, una dintre acestea ascunzând un cadran micuț și elegant. Cu alte cuvinte, un ceas discret și o bijuterie uluitoare.