FacebookTwitterLinkedIn

Autoritatile din Washington D.C. au aprobat ieri un set de reforme ale poliției ca urmare a protestelor anti-rasism și brutalitate polițienească ce au avut loc în ultimele zile în SUA. Motivul principal al protestelor a fost moartea lui George Floyd în timp ce se afla în custodia poliției.

După ce mai multe orașe au decis să reconsidere abordările poliției, legislația de urgență a fost aprobată de autorități printr-un vot unanim. Cu toate acestea, activiștii pentru drepturile civile nu sunt încântați de noile măsuri, informează Reuters.

Printre reformele introduse se numără și interzicerea imobilizării la gât, cum a fost cea folosită în cazul lui George Floyd și se impune transmiterea de materiale foto și video înregistrate de camerele de corp ale polițiștilor.

Există o nouă regulă care interzice Departamentului de Poliție Metropolitan să angajeze persoane despre care se știe că au avut un comportament necorespunzător în trecut în timpul serviciului și, de asemenea, se impune limitarea achiziționării de arme militare și folosirea forței non-mortale.

Robert White, membru al consiliului districtului, a declarat “Nu există nicio îndoială dacă trebuie sau nu să reformăm în mod semnificativ regulile din poliție. Însă ne întrebăm dacă noi și conducerea poliției suntem gata să facem față provocării”.