FacebookTwitterLinkedIn

Omul de afaceri în vârstă de 90 de ani explică într-un comunicat că a fost un „administrator inactiv” timp de mai mulţi ani în această organizaţie de caritate şi a renunţat deja la acest post în toate celelalte consilii de administraţie în care mai era membru, cu excepţia celui al companiei sale, Berkshire Hathaway.

El nu a oferit nicio explicaţie suplimentară pentru retragerea sa, care vine la câteva săptămâni după anunţul divorţului între Bill şi Melinda Gates.

Buffett, a cărui avere este estimată de Forbes la circa 104 miliarde de dolari, afirmă în schimb că îşi va continua contribuţiile financiare la fundaţie. Prin contribuţia sa anuală dezvăluită miercuri – echivalentul a 4,1 miliarde de dolari către cinci organizaţii de caritate, „sunt la jumătatea” acestui obiectiv, a precizat el.

„Obiectivele mele sunt 100% în acord cu cele ale fundaţiei, iar participarea mea fizică nu este în niciun caz necesară pentru a atinge aceste obiective”, a subliniat el.

Creată în 2000, fundaţia a devenit de-a lungul anilor cea mai puternică organizaţie de caritate din lume, finanţând diverse proiecte pentru un total de 53,8 miliarde de dolari.