Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Reinventarea României |
|

Wargha Enayati, fondatorul Rețelei Private Regina Maria și al Enayati Medical City: „Nu înțeleg cum mulți politicieni vorbesc despre creșterea sumei la bugetul de sănătate, dar niciunul nu înfăptuiește această necesitate”

Fondatorul Rețelei Private Regina Maria și al Enayati Medical City, Wargha Enayati și-a exprimat nemulțumirea față de funcționarea sistemului de sănătate din România în cadrul emisiunii reINVENTAREA României, explicând că starea sistemului de sănătate reflectă mai degrabă caracterul uman.
 aboneaza-te
Wargha Enayati

„Până când nu schimbăm caracterul uman, orice soluție sau supersoluție adusă în sistemul de sănătate nu va înfrâna o prăbușire a acestuia, chiar și pe alocuri”, a precizat Wargha Enayati, care a recunoscut că de ceva timp s-a lăsat ghidat de următorul citat – „numai acel care-și consacră viață slujirii întregii rase umane este într-adevăr om”.

Fondatorul rețelei private de sănătate Regina Maria a punctat că el prevede niște tendințe periculoase în care se află acum sistemul de sănătate românesc, și anume, de la apariția acestui virus pe teritorul României, nu se mai investește în nimic, nici în infrastructura spitalicească, nu se mai acordă atenție pacienților cronici, pentru că totul se rezuma numai la această pandemie.

„Consider că suntem la un prag de colaps din toate punctele de vedere. Toate investițiile care se realizează în aceste momente în medicină și la privat și la stat are legătură numai cu acest covid. S-au cheltuit enorm de multe resurse cu acest virus, nu zic că nu trebuia, însă ca efect secundar vom suporta consecințe foarte grave. Vă dau un exemplu, zilnic văd cum pacienți cu fracture, cu greu mai ajung la spital, nu mai vorbim despre recuperarea acestora, nu au unde să o facă pentru că spitalele sunt închise tuturor intervențiilor. Un alt exemplu, l-am simțit pe pielea mea, ca medic, în urmă cu trei luni, mi-am trimis un pacient la o investigație la inimă, nu s-a dus, acum mi-a venit cu infarct. Mi-e groază în ce direcție ne îndreptăm”.

Wargha Enayati nu s-a arătat încântat nici de faptul că unitățile spitalicești private se bucură că fac analize destinate covidului și câștigă din asta, pentru că în opinia fondatorului rețelei private de sănătate Regina Maria, aceasta nu poate fi catalogată ca fiind medicină.

„Repet, suntem prea blocați cu a trata numai tot ce ține de covid, această mentalitate va acutiza toată partea medicală cronică. Spitalele noastre nu sunt pregătite din punct de vedere epidemiologic pentru a face față infectării cu noul coronavirus, trebuie să se lucreze la această infrastructură medicală. În acest context, viitorul nu arată foarte bine”, a explicat fondatorul Enayati Medical City, care și-a arătat indignarea că niciun politician nu a reușit să crească procentul din PIB destinat sănătății, deși cu toții promit acest lucru. „Eu dacă mai aud vreun politician că mai folosește sintagma <trebuie să băgăm în sănătate>, dar niciunul nu ia măsuri în acest sens, pentru mine acela nu este demn de încredere”, a conchis Wargha Enayati.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii