Cautare
, Staff

Sănătate |
|

Wargha Enayati, fondatorul Regina Maria, a preluat pachetul majoritar al Intermedicas pentru 400.000 de euro

Doctorul Wargha Enayati, fondatorul Regina Maria, a intrat în acționariatul Intermedicas, care oferă servicii medicale de second opinion, cu un aport în dezvoltarea companiei de câteva sute de mii de euro.
Dr-Wargha-Enayati

Valoarea întregului pachet preluat de el la Intermedicas, prima clinică din România specializată în servicii de Second Opinion medicale, se ridică la 400.000 de euro. Acest pachet cuprinde infuzia de capital, tranzacția în sine și o sumă prevăzută pentru dezvoltarea companiei.

Wargha Enayati, considerat unul dintre fondatorii sistemului privat de sănătate modern din țara noastră, deoarece a înființat unul dintre primele centre medicale private locale – Centrul Medical Unirea (cunoscut drept CMU, care în prezent este numit Regina Maria), înființat în anul 1991, intră în acționariatul Intermedicas prin achiziționarea pachetului majoritar de 51%.

Restul acțiunilor la Intermedicas le dețin de-acum Ana-Maria Marian (21%), Sergiu Neguț (15%) și doctorul Dan Mitrea (13%). Cel din urmă a fondat compania în 2010.

Anterior, pachetul majoritar de 51% îl deținea Ioana Ilisei, care a fost director financiar în cadrul Regina Maria. Sergiu Neguț a fost și el membru în echipa de management și CEO al Regina Maria, între ianuarie 2006 și noiembrie 2011, după care a devenit investitor, fiind acționar minoritar în mai multe companii (2Performant, frufru, Softintelligence Romania, Euro IT Group) și antreprenorul, deținând SVP Consult. Ana-Maria Marian a lucrat la Regina Maria între mai 2004 și octombrie 2013. Ilisei, Neguț și Marian au intrat în acționariatul Intermedicas în toamna anului 2013.

Afacerile Intermedicas de anul trecut erau estimate la aproape 1,7 milioane de lei.

Intermedicas este un start-up care împreună cu alte proiecte medicale, pe care le am în derulare și cu foarte mare potențial de dezvoltare, vor crea sinergii care vor conduce la inovații și la servicii medicale de top. Dintotdeauna am interacționat cu persoane aflate în situații medicale complicate care căutau recomandări și direcții cu privire la medicul cel mai potrivit pe care ar trebui să îl consulte. Din dorința de a le oferi cele mai bune răspunsuri, am considerat că am nevoie de acces direct la cei mai buni medici. Apropierea de Intermedicas a venit, așadar, firesc, ca un răspuns la dorința mea de a sprijini pacienții care îmi cereau sfatul. Mă bucur să regăsesc aici foști colegi din Regina Maria și o echipă de management cu care împărtășesc valori comune în ceea ce privește actul medical și grija față de pacient”, a declarat Enayati, care nu mai este implicat la Regina Maria din vara anului 2015, când și-a vândut pachetul de 20% pe care-l mai deținea către fondul de investiții Mid Europa Partners.

Schimbarea la nivelul acționariatului nu se va reflecta la nivelul responsabilităților acționarilor deja existenți. Activitățile pe segmentele de retail și de corporate ale companiei rămân în responsabilitatea Anei-Maria Marian, iar relația cu pacienții va fi gestionată în continuare de doctorul Dan Mitrea, din poziția de director medical.

Suntem onorați că în doar câțiva ani de la înființare structura de acționariat a Intermedicas se îmbogățește cu o figură atât de reprezentativă, un pionier al sistemului medical din România. Know-how-ul și viziunea de business pe care doctorul Wargha Enayati o promovează ne vor ajuta să cultivăm în continuare conceptul de second opinion la noi în țară, să creștem gradul de educare medicală a pacienților, să conștientizeze că acesta este un drept al lor și un serviciu care le poate salva viața. Am colaborat anterior timp de zece ani cu doctorul Enayati și mă bucur că împărtășim aceleași valori și un scop comun: schimbarea experienței medicale în România, ca serviciu adus întregii comunități”, a anunțat Ana-Maria Marian, CEO-ul Intermedicas.

Intermedicas oferă servicii de Second Opinion, diagnosticare și tratament medical, în România și în străinătate, precum și acces la specializări medicale de nișă (chiropractică, aritmologie, epileptologie), facilitând accesul direct la medici din Europa, SUA și Japonia. De asemenea, Intermedicas a implementat un program lunar de Visiting Professors în care pacienții pot întâlni, în fiecare lună, la București, medici cu expertiză internaționalăîn diferite practici medicale.

Anul trecut a fost cu precădere unul în care ne-am concentrat pe optimizarea businessului și a ofertei de produse și servicii. Pe lângă noua divizie de Tumor Board pentru tratamentul pacienților oncologici, am dezvoltat și gama de produse adresate companiilor, astfel că în colaborare cu Sanador, Spitalul Monza, Centrele Medicale Medsana, Centrul Medical Academica și Metropolitan Hospital am lansat, la începutul acestui an, pachete de concierge medicine, un produs în premieră de care beneficiază deja peste 600 de angajați”, a adăugat Marian.

În domeniul medical, obținerea unei a doua opinii se realizează în cinci etape: consultanța inițial acordată pacientului de către medicul manager de caz desemnat de Intermedicas; analiza documentelor medicale și evaluare; realizarea dosarului medical; selectarea medicului expert și trimiterea dosarului medical pentru evaluare și emiterea raportului medical de Second Opinion de către medicul expert.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii