Cautare
, Contributor

Lifestyle |
|

WAMM Master Chronosonic – Cea mai înaltă fidelitate

De aproape 50 de ani, compania Wilson Audio stabilește standardele în domeniul sunetului de înaltă fidelitate, demonstrând că perfecțiunea este o călătorie continuă, nu o destinație.
 aboneaza-te
wilson

În 1974, David Wilson înființa, în orășelul Novato din însorita Californie, compania Wilson Audio Specialties, ale cărei „specialități” aveau să revoluționeze curând industria incintelor audio de înaltă fidelitate. Înainte de a fabrica boxe, energicul și pasionatul David Wilson a lucrat ca redactor la revista The Absolute Sound. La data fondării companiei, noțiunea de high-end nu exista, dar David a contribuit la conturarea ei, convins fiind că produsul său este net superior celor existente pe piață: la începutul anilor ’80, boxele Wilson Audio se vindeau cu 4.400 de dolari perechea, în timp ce cele mai scumpe boxe de pe piața americană costau 1.600 de dolari. Anii au trecut, numele Wilson a devenit un reper în domeniul audio, iar David a început să-l învețe tainele meseriei pe fiul său, Daryl. În 2012, când deja putea privi cu satisfacție către o viață împlinită, David Wilson a început să lucreze la un nou vârf de gamă, o boxă de o acuratețe fără precedent. Între timp însă se ocupa și de treburi domestice – printre acestea repararea acoperișului casei familiei sale din Utah. Ghinionul a făcut ca David să cadă de pe acoperiș și să-și rupă mai toate oasele de la piciorul drept. Au urmat operații complicate și o recuperare îndelungată, care l-au scos din ritmul obișnuit și, probabil, l-au afectat sufletește. Și-a înfruntat condiția, dar nu a mai apucat să-și vadă realizat cel din urmă proiect: s-a stins în 2018.
Anul trecut, cea mai ieftină pereche de boxe de raft de la Wilson Audio costa 9.800 de dolari, în timp ce vârful de gamă, turnurile WAMM Master Chronosonic (serie limitată la 700 de seturi), cadoul de adio al lui David Wilson pentru audiofilii împătimiți, ajunge la 850.000 de dolari perechea. Despre boxele Wilson Audio se spune că sunt unele dintre cele mai scumpe din lume. Și e adevărat, dar David Wilson ar spune probabil că nu există alte boxe care să asigure o reproducere mai fidelă a sunetului sau care să transmită mai elocvent puterea emoției unui artist.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii