FacebookTwitterLinkedIn

În cadrul reorganizării, Disney va separa dezvoltarea și producția de programare de distribuție pentru a fi mai receptiv la cerințele consumatorilor, informează Reuters.

Decizia vine la câteva zile de la solicitarea investitorului activist Daniel Loeb ca Disney să renunțe la plata dividendelor și să dubleze investiția în streaming.

Acțiunile Disney au crescut cu aproape 5%, ajungând la 130,76 dolari.

Compania de divertisment și parcuri tematice a lansat serviciul de streaming Disney+ în noiembrie 2019 și a reușit să-și depășească propriile obiective, atrăgând peste 100 de milioane de clienți de streaming în întreaga lume.

Pe de altă parte, pionierul în streaming, Netflix, are în portofoliu 193 de milioane de abonați, dar a construit această bază în 13 ani. 

Directorul executiv al Disney, Bob Chapek, a declarat, într-un interviu acordat CNBC, că intenționează să crească investițiile în conținut, dar nu a spus dacă Disney este pregătită să-și reducă dividendele pentru a finanța strategia.

Disney se restructurează în două divizii

„Suntem încântați să vedem că Disney se concentrează pe aceeași oportunitate care ne face să fim acționari atât de entuziaști: investind puternic în afacere (direct către consumator) și poziționând Disney pentru a prospera în următoarea eră a divertismentului”, a spus Loeb.

Restructurarea împarte compania în două divizii: una care se ocupă de studiourile Disney, divertismentul general și afacerea sportivă și a doua care are ca misiune distribuția și comercializarea conținutului.

Ca urmare a acestei restructurări, Chapek a declarat pentru CNBC că vor exista concedieri, dar nu a precizat numărul lor.

Disney a declarat că va organiza o zi a investitorilor pe 10 decembrie pentru a oferi mai multe informații despre strategia sa.