Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Walmart: Schimbări pentru produsele de frumusețe „multiculturale”

Walmart Inc a decis să nu mai păstreze închise în vitrine produsele de îngrijire personală concepute pentru persoanele de culoare, după ce această practică a fost criticată online.
Walmart

Walmart Inc a decis să nu mai păstreze închise în vitrine produsele de îngrijire personală concepute pentru persoanele de culoare, după ce această practică a fost criticată online. Criticii au spus că această măsură implică faptul că persoanele de culoare nu sunt de încredere și se fac discriminări, informează Reuters.

Un reprezentant al companiei a declarat miercuri “Am luat decizia de a renunța la plasarea în vitrine închise a produselor de îngrijire pentru păr și a celor de înfrumusețare destinate persoanelor de culoare”.

Această metodă se folosea în 12 dintre cele 4.700 de magazine din SUA, iar cutiile de plastic în care erau închise produsele aveau ca scop împiedicarea hoților de a lua produse precum electronice, cosmetice și produse de îngrijire personală. Schimbarea practicii de expunere a produselor a venit după ce o clientă de culoare a semnalat problema pe 8 iunie.

Critica adusă practicii Walmart apare într-o perioadă în care SUA se confruntă cu protestele anti-rasism și cele împotriva brutalității poliției după moartea  lui George Floyd. Incidentul din 25 mai trage un semnal de alarmă asupra modului în care sunt tratați oamenii de culoare și practicile de discriminare pe care le suportă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii